Krigshelten

historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle

; Hans Petter Aass

Bli med på innsiden av det hemmelige Norge i en av de mest spektakulære fortellingene om Norges militærengasjement på utenlandsk jord. Les mer
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Marinejegeren og etterretningsoffiseren Trond Bolle (1968-2010) er en legende i spesialsoldatmiljøet. Han tjenestegjorde 21 år i en av Forsvarets tøffeste avdelinger og var med i ledelsen i E 14, en strengt hemmelig del av Forsvarets etterretningstjeneste. Bolle var den første siden andre verdenskrig til å motta utmerkelsen Krigskorset med sverd for sin innsats i strid.

I denne nærgående biografien følger vi Trond Bolle som marinejeger og etterretningsagent i operasjoner under krigene på Balkan og i Afghanistan og som sentral aktør i den såkalte Khalid Skah-saken. Han var besatt av å gjøre en god jobb - for mennene sine, for Forsvaret, for nasjonen. Det som skulle være hans siste oppdrag i Afghanistan, ble skjebnesvangert. Bolle ble drept av en veibombe i juni 2010 på et ISAF-oppdrag i Faryab-provinsen.

Det skal godt gjøres å portrettere et 'hemmelig' liv mer utfyllende enn dette.
Sten Inge Jørgensen, VG

Krigshelten er historien om en mann som risikerte alt, og om Norges forvandling fra å være en fredsnasjon til å delta i skarpe operasjoner i verdens farligste konfliktområder. Forfatterne avslører ukjente sider ved Forsvarets virksomhet - Krigshelten bringer leseren på innsiden av det hemmelige Norge.

Fakta