Nikolai på ferie

; Agnete Øye (Oversetter)

Hva skjer når et fredelig hotell ved kysten får besøk av Nikolai? Ferien blir garantert ikke så avslappende som foreldrene hans håper. Les mer
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-
Veil. pris: 249,- (Innbundet)

Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Illustrasjon fra Nikolai"Det er et mysterium at barnebokklassikeren om lille Nikolai ikke er oversatt før nå," skrev Cathrine Krøger i Dagbladet da den første boka om Nikolai ble oversatt til norsk. Boka ble en suksess og mange har etterpurt flere bøker om Nikolai. Nå er den her og alle Nikolai-fans kan glede seg over 170 sider med sprelske ferie-eventyr!

Det er pappa som bestemmer ...
Hvert år – det vil si i fjor og året før det, for før det igjen er så lenge siden at jeg ikke husker det – krangler pappa og mamma veldig om hvor vi skal dra på ferie. Så begynner mamma å gråte og sier at hun vil dra til moren sin. Da gråter jeg også, for jeg er veldig glad i besta, men det er ikke noen strand der hun bor. Til slutt ender vi med å dra dit mamma vil, men det er ikke til besta.

Familien til Nikolai ender opp med å reise til kysten, til hotell Sjøblikk. De ser fram til noen avslappende uker ved sjøen, men ferien blir nok ikke så avslappende som foreldrene håper på!

Oppfinnsomme venner
Nikolai får raskt nye venner, Edvard, Fred-Odd, Arne (litt for ordentlig for Nikolai), Halfinn, Preben og Jørn. Gutter med energi og megastor oppfinnsomhet. Faktisk så mye at de raskt sliter ut ikke bare én, men to aktivitetslærere på ... ja, to dager! Været er skiftende ved kysten, så når regner høljer ned blir oppfinnsomheten enda større blant guttene. De har så mye gøy, faktisk, at foreldrene til Nikolai finner ut at de heller vil sende ham på feriekoloni året etter.

Jeg har ikke blitt så inspirert av en barnebok siden jeg leste Roald Dahl
Klaus Hagerup

Feriekoloni - med nye sprell hver dag
Ett skoleår til er over, og vennene til Nikolai har ferieplaner, men Nikolai har ingen - tror han. Foreldrene har utsatt, og ikke minst grudd seg til å fortelle ham om feriekoloniplanene. Men det skal vise seg at Nikolai tar det på strak arm.
"Supert!" ropte jeg og begynte å danse rundt i stuen. For det skal visst være helt dødskult på feriekoloni.»
Avreisedagen kommer og det eneste som plager Nikolai er at mamma og pappa ser litt triste ut ...

Morsomt for både store og små
Det er vanskelig å stoppe å lese når en først blir kjent med Nikolai, hver dag er fylt med nye sprelske eventyr. Til nå er denne franske klassikeren oversatt til over 30 språk og solgt hele 10 millioner eksemplarer verden over. Det er Nikolai selv som forteller, så vi ser verden gjennom hans egosentriske barneblikk. Her er det det mye humor på barns egne premisser, og for voksne blir det noen ganger ustyrtelig morsomt. Nikolais foreldre er skildret som varme personer som er glade i sønnen sin, og Nikolai selv er ingen ordenlig rampegutt, bare litt uheldig noen ganger. Det er dessuten befriende lite moralisering i boka. Bøkene om Nikolai er skrevet av Asterix-forfatteren Renè Goscinny, mannen som også sto bak Lucky Luke. De enkle humoristiske svart-hvite illustrasjonene er laget av Frankrikes fremste avistegner Jean Jauques Sempè.

Fakta