DVD En fiende å dø for

I 1939 reiser en ekspedisjon av forskere og mannskap fra Tyskland, England, Sverige, Norge og Sovjetunionen mot Svalbard. Så erklærer England krig mot Tyskland, og de om bord blir med ett fiender. Les mer
Vår pris: 149,-
Spar: 50,-
Veil. pris: 199,- (DVD)

Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Teorien om Pangea - ideen om at alle verdensdeler en gang har hengt sammen - ble flittig diskutert av forskere i tiårene etter at Alfred Wegener lanserte teorien i 1912. Til tross for trusselen om en verdenskrig, besluttet tyskerne å sende ut en ekspedisjon for å lete etter bevis for at Wegener hadde rett. Dette er utgangspunktet for denne svenske thrilleren.

Året er 1939. Ekspedisjonen som setter kurs mot Svalbard, ledes av en tysk geolog (Axel Phral), mens skuta styres av den norske kapteinen (Sven Nordin) og hans russiske besetning. Til tross for besetningens entusiasme, vokser det gradvis fram en politisk konflikt med bakgrunn i den stadig mer spente relasjonen landene imellom. Alt kompliseres ytterligere når den svenske sprengningseksperten Gustav (Richard Ulfsäter) og den tyske forskeren Leni (Jeanette Hain) forelsker seg i hverandre. Når England og Frankrike så erklærer krig mot Tyskland, befinner alle på båten seg plutselig midt i en global maktkamp. Til tross for at alle mener at politikk ikke har noe med forskning å gjøre, tvinges hver og en til å velge side - til og med den nøytrale svensken.

Fakta

Filmklipp