Bare mat

fra mitt kjøkken

; Stian Broch (Illustratør) ; Kristin Jacobsen (Bidragsyter)

Når Hellstrøm serverer for familie og venner, er det med noe som gleder ganen, men ikke er komplisert. Med "Bare mat, fra mitt kjøkken" kan du selv lage enkle og gode måltider som ikke går i glemmeboka. Les mer
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-
Veil. pris: 449,- (Innbundet)

Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Presentert av Bente Einan Eriksen, redaktør i Bokklubben Fakta

Du vet i hvert fall én ting når du bruker en kokebok av Eyvind Hellstrøm: Oppskriftene funker. Vi kan nemlig ikke se for oss at han er slepphendt med detaljene verken når det gjelder ingredienser eller retningslinjer for selve kokkeleringen. Men er det slik at vi ufaglærte kan få det til? Selvfølgelig. Jeg for min del har da i hvert fall noen beskjedne ambisjoner når det gjelder matlaging, og de fleste rettene har relativt ukompliserte fremgangsmåter. Listen over ingredienser virker heller ikke skremmende ... Hellstrøm har lagt lista der den bør være, sånn midt på. Dette skal gå utmerket. Her er måltider man kan basere en god hverdagsopplevelse på, og her er middager som samler en lystig gjeng til festlig lag. Mat ska’rem ha, så hvorfor ikke gjøre som Hellstrøm? Sjansen for å lykkes er i hvert fall til stede.

Familievennlig
Boka kan brukes av hele familien, selv den yngre garde. Tenåringer bør settes i arbeid, og kjøkkenet er et utmerket sted å starte. De må jo lære seg klassiske retter som kjøttkaker, biff tartar og hvordan man tilbereder en torsk. Halvfabrikata som inkluderer tex mex- lefser med plastsmak og ferdige krydderblanding, er ikke tema hos Hellstrøm. Tema er derimot en rekke gode klassikere, men også mat du kanskje ikke har lagd før og som representerer noe nytt og spennende. Og det er slik en god kokebok skal være.

Et meste og det beste
Boka er inndelt i kjøtt, fisk og skalldyr, supper og salater, tilbehør og småretter, sauser og dipper og til slutt (NB: viktig!) kaker og desserter. Mye er barnevennlig og lett å få til på en vanlig tirsdag. Og det er en fryd å bla i boka og planlegge en litt mer grensesprengende aktivitet på kjøkkenet når det er helg og noen skal komme på besøk. Bildene er fristende, og mye er dessuten  veldig kjekt å kunne diske opp med i forbindelse med selskapeligheter, for eksempel lammecarre, deilig fiskesuppe og andebryst med fersken.
   
Den nye kokeboka til Hellstrøm er lekker, har stor bredde og  du finner oppskrifter på mye som gjør både hverdag og fest til en fest. Enkelte måltider skal vi nemlig minnes med fryd. Det er sannsynlig at et slikt måltid hadde sitt utspring fra akkurat denne boka!

Fakta