Kok smart med Jamie

; David Lofthus (Illustratør) ; Håvard Egge (Oversetter)

Jamie har gjort det igjen. Han har igjen laget en vakker bok full av fristende retter. Denne gang er stikkordene smart, sunn og rimelig matlaging. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
117,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 117,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Presentert av Bente Einan Eriksen

Jamie har gjort det igjen. Laget en smellvakker og fristende kokebok som også er smart. Denne gangen vil han ha oss til å bli flinke ikke bare på selve kokkeleringen, men også når det gjelder innkjøp og oppbevaring, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Boka er et funn for studenter, familier og alle som vil ha et mer bevisst forhold til forbruk og hvordan unngå å kaste mat. Tenk økonomisk! Tenk nytt! Rester kan selvfølgelig brukes til noe velsmakende, og Jamie viser deg hvordan!

Fryseren er din venn
Alle gode kokker har en fryser. Smarte innkjøp bør lagres smart. Rydd i fryseren og lag et godt system så ikke noe blir liggende bortgjemt og inneklemt. Og lag passelige porsjonspakker så du ikke tar ut for lite eller for mye. Jamie gir tips om matvarer som liker seg i fryseren og vice versa. Selvfølgeligheter? Nja, ikke for meg, i hvert fall. Uansett veldig bra å bli sporet inn på tanker rundt et mer velorganisert kjøkken og alt lurt som hører med. Og inspirert til en ryddesjau. Etter inspisering/organisering av eget kjøkken og tilhørende «maskinpark og instrumenter», kan vi gyve løs på bokas hovedformål, nemlig maten, og her er det mye lekkert, enkelt og smakfullt for hele familien. Ikke uventet!

Kalorier og næringsinnhold
Boka har en ryddig inndeling, med egne kapitler for vegetarmat, retter av kylling, rødt kjøtt, svin, lam og fisk. Bakerst finner du oversikt over næringsinnhold og kaloriinnhold per porsjon for alle rettene. Det geniale med boka er at du også finner smarte oppskrifter for restene! Har du for eksempel laget Jamies herlige stek av svin en søndag og har igjen litt av kjøttet, følger flere fine oppskrifter på noe godt du kan lage av restene på mandag. For eksempel kan de inngå i en pizza, du kan bake kjøttbiter inn i rundstykker sammen med andre godsaker, lage taco, pasta etc. Og hva med grønnsaker som det er litt for lite igjen av til å lage «noe stort»? Altså alle de mindre bitene med ymse grønt som har en tendens til å bo i kjøleskapet helt til de blir kategorisert som ubrukelige. Samle alle agurkbiter, gulrot, løk og andre biter og lag for eksempel en pickles.

Fakta

Om forfatteren

Jamie Oliver sjarmerte seg inn på TV-skjermen da han ved en tilfeldighet steppet inn for en av kokkene ved The River Café i London, der et team fra BBC skulle lage juleprogram. TV-stuntet ble starten på en formidabel karriere som TV-kokk, kokebokforfatter og restauranteier. I de siste årene er det hans sosiale engasjement og nitidige arbeid for å få barn og unge til å spise sunnere som har tatt det meste av hans tid.