- Flammer, akkurat som flammer
Velg blant 2,6 millioner titler

Utdrag fra Lars Kepler: Hypnotisøren
Oversatt av Henning J. Gundersen

- FLAMMER, AKKURAT SOM FLAMMER. Det var de første ordene den hypnotiserte gutten uttalte. Til tross for at han hadde livstruende skader - hundrevis av knivstikk i ansiktet, på beina, i brystet, ryggen, under føttene, i nakken og bakhodet - hadde han blitt lagt i dyp hypnotisk tilstand i håp om å få et glimt av hva som hadde skjedd.
   - Jeg prøver å blunke, mumlet han. - Jeg går inn på kjøkkenet, men det er noe galt, det knitrer mellom stolene, og en rød flamme brer seg over gulvet.
   Politibetjenten som fant ham blant de andre omkomne i rekkehuset, trodde at han var død. Gutten hadde mistet mye blod, havnet i klinisk sjokk og ikke kommet til bevissthet før sju timer senere. Han var det eneste overlevende vitnet, og kriminaletterforsker Joona Linna anså det som sannsynlig at han kunne gi et godt signalement. Gjerningsmannen hadde hatt til hensikt å drepe alle, og dermed var det en mulighet for at han ikke hadde brydd seg med å skjule ansiktet. Men hadde det ikke vært for at omstendighetene ellers var så eksepsjonelle, hadde de aldri tenkt på å henvende seg til en hypnotisør.

 

Publisert: 16-FEB-10
Velg blant 2,6 millioner titler