Utdrag fra Gutten i kofferten
Velg blant 2,6 millioner titler

Av Lene Kaaberbøl og Agnete Friis, oversatt av Elisabeth Bjørnson

Hun holdt sprinkeldøren åpen med baken mens hun slepte kofferten med seg inn i trappeoppgangen i parkeringshuset.
   Svetten rant nedover ryggen under T-skjorten. Det var bare en ørliten anelse kjøligere her enn ute i det dirrende varmehelvetet i Nyropgade. Til gjengjeld stinket hele gangen av gammel gatekjøkkenmat fordi en eller annen hadde slengt fra seg restene av en burgermeny i trappen.
   Nede i parkeringskjelleren slepte hun kofferten inn bak noen containere hvor hun gikk ut fra at overvåkningskameraene ikke kunne se henne. Hun ville ikke ha den inn i bilen før hun visste hva som var i den. Den var ikke låst, bare lukket med to vanlige koffertlåser og en solid rem. Hendene hennes skalv, og den ene var fortsatt helt blodløs etter å ha båret noe så tungt og uhåndterlig så langt. Men hun fikk da opp spennen og låsene og åpnet lokket.
   I kofferten lå det en gutt. En naken, lyshåret gutt; liten og spinkel, neppe mer enn tre år gammel. Sjokket fikk henne til å ramle bakover mot den grove plastveggen på containeren. Han lå med knærne helt opp til brystet, brettet sammen som en skjorte, ellers ville han ikke fått plass. Øynene hans var lukket, og huden lyste hvit i skinnet fra lysstoffrørene. Det var først da hun så at leppene hans skilte seg litt, at det gikk opp for henne at han var levende.

 

Publisert: 05-MAR-10
Velg blant 2,6 millioner titler