Utdrag fra Kathryn Stockett: Barnepiken
Velg blant 2,6 millioner titler

Oversatt av Monica Carlsen

Jeg tar ut en bunke servietter. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er plutselig nysgjerrig på hva miss Leefolt kommer til å svare. Hun er arbeidsgiveren min. Jeg er sikker på at alle lurer på hva arbeidsgiveren syns om dem.
   "Det ville vært fint," svarer miss Leefolt og tar et lite drag av sigaretten, "hvis hun ikke behøvde å bruke toalettet i huset. Jeg byr tre spar."
   "Det var slik jeg fikk ideen til Hjemmets hushjelpssanitærprosjekt," sier miss Hilly. "Som et sykdomsforebyggende tiltak."
   Det forbløffer meg at brystet snører seg sammen. Dette er en skam jeg lærte å undertrykke for lenge siden. Miss Skeeter ser veldig forvirra ut. 
   "Hjemmets ... hva for noe ?"
   "Et lovforslag som krever at ethvert hvitt hjem har et eget toalett for den fargede hjelpen. Jeg har til og med underrettet helsedirektøren i Mississippi, for å spørre om han vil gi sin tilslutning til forslaget. Jeg passer."
   Miss Skeeter skuler på miss Hilly. Hun legger ned korta med billedsida opp og sier nøkternt : "Kanskje vi bare skulle installere et utendørs toalett til deg, Hilly."
   Jøsses, gjett om det blir stille i rommet.
   Miss Hilly sier: «Jeg synes ikke du skal spøke med de fargedes situasjon. Ikke hvis du har lyst til å fortsette som redaktør i foreningen, Skeeter Phelan."
   Miss Skeeter svarer med en liten latter, men jeg kan se at hun ikke syns det er det minste morsomt. «Hva, ville du ... sparke meg? For å være uenig med deg?"
   Miss Hilly hever et øyebryn. "Jeg er villig til å gjøre det som kreves for å beskytte byen vår. Det er din tur, mamma."
   Jeg går inn på kjøkkenet og kommer ikke ut igjen før jeg hører døren lukke seg etter miss Hilly.

 

Publisert: 12-APR-10
Velg blant 2,6 millioner titler