Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fullt lys og stummende mørke

«Galtung er uvanlig åpen om sine psykiske problemer.»

Fontene

Rigmor Galtung var et aktivt og humørfylt barn og ble som voksen ble en fremgangsrik komiker og humorist. Hele tiden slet hun imidlertid med følelsen av ikke å være god nok. Den glade jenta falt ned i depresjonens lammende svarte hull. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Rigmor Galtung var et aktivt og humørfylt barn og ble som voksen ble en fremgangsrik komiker og humorist. Hele tiden slet hun imidlertid med følelsen av ikke å være god nok. Den glade jenta falt ned i depresjonens lammende svarte hull.

Ærlig og personlig forteller forfatteren om dette temaet som angår så mange. Hun beskriver sin langsomme, men målbevisste ferd mot lyset, mot å bli den hun egentlig er, med sin sårbarhet og kreativitet. Med sin innsikt og sitt humør fremkaller hun så vel tårer som latter og ikke minst forståelse i denne beretningen om sitt liv.

I siste del av boken skriver psykiaterne John Erik Berg og Tormod Huseby om hvilken behandling som tilbys mennesker med en depresjonslidelse, og vi får et unikt innblikk inn i terapirommet.

Medlemsvurdering:
Den viktigste kunnskapen fås fra personer som selv har erfart. Lærerikt å lytte til. Veldig bra formidlet.

Ruth Janne Nevøy-Larsson

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202359676
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
En sannolik historia

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Galtung er uvanlig åpen om sine psykiske problemer.»

Mia Paulsen, Fontene

«Jeg vil anbefale boken på det sterkeste. Jeg synes den bør leses både av såkalte pasienter og av terapeuter.» «Jeg har til gode å lese en liknende bok som på en så ærlig måte får frem både sykdommens lammende styrke og terapiens potens.» «Depresjoner er nok i hovedsak destruktive opplevelser, men de inneholder også spirer til et dypere liv. I Rigmor Galtungs fremstilling blir denne innsikten klar uten at den får romantikkens slør. Det er noen ganger fullt lys også i stummende mørke.»

Tor Ketil Larsen, psykiatrisk klinikk, Stavanger u, Tidsskrift for Den norske legeforening

Kunders vurdering

R
Ruth Janne Nevøy-Larsson – 27.04.2019

– Den viktigste kunnskapen fås fra personer som selv har erfart. Lærerikt å lytte til. Veldig bra formidlet.

S
SC – 18.10.2010

– Rigmor Galtung gir oss historien om hvordan det er å leve med alvorlig angst og depresjon, ærlig og uten omsvøp. Det er sterk lesning, om nedturer som på det verste endte i psykose, om hvordan det er å miste kontrollen over livet, å måtte innse at man ikke kan ta vare på sitt eget barn. Men det er likevel ingen deprimerende bok. For Galtung har lært seg å sette pris på at hun opplever livet sterkt, nedturene er voldsomme, men livsgleden er også intens. Dette er en viktig bok for alle som lider av depresjon eller kjenner noen som gjør det.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fullt lys og stummende mørke:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv