Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fosterhjemsarbeid

fra rekruttering til tilbakeføring

Å flytte barn i fosterhjem er en vanskelig og viktig oppgave som krever grundig og systematisk kunnskap. Håpet er at denne boka kan bistå de som må ta alle de vanskelige beslutningene i denne prosessen. Les mer

569,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Å flytte barn i fosterhjem er en vanskelig og viktig oppgave som krever grundig og systematisk kunnskap. Håpet er at denne boka kan bistå de som må ta alle de vanskelige beslutningene i denne prosessen.


Fosterhjemsarbeid bygger på erfaringer fra praksis og på europeisk og norsk forskning om fosterhjemsplassering. I boka diskuterer Vigdis Bunkholdt betingelser for stabilitet i den nye familien knyttet til fosterbarnet, den biologiske familien, fosterfamilien og barneverntjenesten. Et eget kapittel er viet fosterhjemsarbeid med etniske minoriteter.

Bak de barnevernfaglige vurderingene ligger grunnleggende begreper som barnets beste, det biologiske prinsipp, legalitetsprinsippet, minste inngreps prinsipp og medvirkning. Problemstillinger i fosterhjemsarbeidet er knyttet til rolleforventninger, rekruttering og matching av fosterforeldre, samværsordninger, adopsjon, tilbakeføring og ettervern. Utfordringene til barneverntjenesten og til fosterforeldre og fosterbarn blir grundig drøftet, og boka gir innspill om hvordan en skal forholde seg til forskjellige situasjoner og problemer. Diskusjonene er forankret i teori om tilknytning og salutogenese.

I denne 6. utgaven av Fosterhjemsarbeid er det lovmessige grunnlaget for barnevernsarbeid fullt oppdatert med den nye barnevernsloven som trådte i kraft 1. januar 2023.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
313
ISBN
9788205590380
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fosterhjemsarbeid:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv