Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Afrika

fra de første mennesker til i dag

«Tore Linné Eriksens afrikahistorie er en triumf av en bok (...) fortjener å bli stående som et standardverk i mange år.»

Morgenbladet

Afrika er menneskehetens vugge, det er vår felles fortid – og framtid. Bli med på en lang og spennende reise helt fram til dagens Afrika. Les mer

481,-

529,- Spar: 48,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 449,-

Fotsporene i den eldgamle lavaen forteller at en voksen og et barn vandret side om side på to bein langs en elvebredd i Tanzania for nesten fire millioner år siden. Takket være vulkanutbruddet kan forskere i dag pusle sammen noen flere av bruddstykkene som viser menneskehetens utvikling. Som forfatteren sier: «Vi er alle afrikanere» – for det var i Afrika det hele – vi – startet.

Felles fortid – og framtid
Men kan man fortelle hele Afrikas historie, fra sju-åttehundre millioner år siden til i dag, på 400 sider? Tore Linné Eriksen får begeistrede anmeldelser for den velskrevne boka, der han favner historiske, geografiske, språklige, biologiske, samfunnsvitenskapelige, økonomiske og politiske perspektiver til en totalhistorie der vi lærer mye nytt og samtidig får satt alt i en større sammenheng. Kapitlene er rikt illustrert med flotte kart, bilder og tabeller – og små rammetekster om alt fra slavehandelen, terrakottafunn og slektskapsforhold, til det afrikanske begrepet for fellesskap; «Ubuntu».

Rikt på historier
Afrika er et nesten ufattelig stort kontinent, og strekker seg langt rent geografisk. Her er alt fra egyptisk høykultur med verdens første kvinnelige regent, Hatshepsut , pyramider og hieroglyfer i nord, til nøkterne stammekulturer som levde i pakt med naturen, det fantastiske dyrelivet på det vidstrakte kontinentet, til moderne storbyer og hardt rammede konfliktområder i dag. Kolonitiden har satt varige spor, med industri og handel, og tilreisende misjonærer har trådt barbeint rundt i bushen i jakten på sjeler å frelse.

Eventyrlige afrika
Mangfoldige Afrika har regnskog, ørken, buskland og savanne, steppeland, middelhavsklima og fjell, og legendariske elver, som Nilen, og enorme innsjøer som Viktoriasjøen. Det er fostret store ledere, fortellere og idrettsutøvere i verdensklasse. Det har vært sultkatastrofer og krig, kolonisering, apartheid og forsoning, luksuriøse reisemål og vekst. Å bli bedre kjent med Afrikas historie er interessant og tankevekkende, og gir bedre innsikt i vår verden.

LES OM

 • Urmennesket
 • Verdens første kvinnelige regent, faraoen Hatsheput, og andre kvinnelige ledere
 • Chinua Achebe – den aller største afrikanske fortelleren, forandret afrikansk litteratur
 • Rosettasteinen som åpnet opp for hieroglyfenes budskap
 • Suezkanalen
 • Hvor mye en afrikansk kaffebonde tjener på hver kopp kaffe vi kjøper
 • Den sørafrikanske frigjøringskampens mor
 • Apartheidregimet
 • Oppdagelesesreisende i Afrika
 • Epidemier
 • Slavehandelen
 • Pirater
 • Biblioteket i Alexandria
 • Nilen
 • Ørkenens skip – kamelene
 • Tyske konsentrasjonsleire i sørvest-Afrika
 • Boerkrigen
 • Opprettelsen av den sørafrikanske staten

...og mye mer

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
390
ISBN
9788202566326
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
27 x 21 cm
Nr
8158282

Medlemsblad

Om forfatteren

TORE LINNÉ ERIKSEN er faglitterær forfatter, historiker og professor emeritus i utviklingsstudier ved OsloMet. Han har utgitt flere lærebøker i historie for videregående skole og en rekke bøker med temaer fra afrikansk historie, folkemordsstudier og Nord/Sør-forhold.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Tore Linné Eriksens afrikahistorie er en triumf av en bok (...) fortjener å bli stående som et standardverk i mange år.»

Andreas Viestad, Morgenbladet

«Det skulle ikke være mulig å fortelle Afrikas historie fra de første mennesker til i dag i én bok. Men det er nettopp det Tore Linné Eriksen har gjort. (...) I tillegg til alt boken har å by på, finner vi også en oppdatert og fyldig litteraturliste der forfatteren henviser til et stort antall bøker, ikke minst skrevet av afrikanske forfattere.»

Jon Magne Lund, Vårt Land

«Med sin bok har Tore Linné Eriksen bevist at det er fullt mulig for en allment interessert leser å finne en snarvei inn til alt hun ikke visste hun lengtet etter å vite om Afrika.»

Knut Hoem, nrk.no

«Afrika er i endring og det er derfor all grunn til å lese Afrikas historie og samtid på nytt – som Tore Linné Eriksen her gjør i dette flotte, bredt anlagte bokverket ment for den alminnelig interesserte leser.»

Bjørn Enge Bertelsen, Klassekampen

«Afrika er blitt en ypperlig praktbok til å ha liggende framme. For den skal ikke opp i kontorhyllen, men ligge ved sofaen der barnebarn ødelegger søndagsroen under middagsbesøket med spørsmål og oppmerksomhetskrav»

John Y. Jones, Ny Tid

«Det er vanskelig å yte boken rettferd i en kort anmeldelse, så la meg slå fast at boken er skrevet for et allment publikum, og at den er svært god. Gjennom en kløktig kombinasjon av geografiske, historiske, lingvistiske, biologiske, samfunnsvitenskapelige, økonomiske og politiske perspektiver skrives en 'totalhistorie' som er rikholdig og har god flyt.»

Kjetil Vikene, Forskerforum

«... en bauta av en bok. [...] Dette er mer enn en bok som kan leses fra side 1 til side 371. Det er et oppslagsverk med kart, tegninger, bilder, rammeartikler, tabeller og portretter av viktige personer - på godt og vondt. Kapittelinndelingen gjør det lett å finne frem.»

Jan-Erik Smilden og Ole Walberg, Aftenposten historie 3/2020

«[Boka] er svært leservennlig. Språket er enkelt og teksten rik på underkapitler med gode overskrifter og dertil innsiktsgivende figurer og tabeller. Forlaget har gitt rom for å bruke rikelig med bilder av kunst og fotografier fra den politiske utviklingen. Afrika er rett og slett en fargerik vakker bok som vil kunne interessere svært mange.»

Randi Rønning Balsvik, nordnorskdebatt.no

«Nu har Eriksen samlet sin imponerende viden i bogen "Afrika - Fra de første mennesker til i dag" ... [...] Den fortjener at få mange læsere også i Danmark.»

Klaus Winkel, globalnyt.dk

Kunders vurdering

N
Nils-Arne – 24.08.2021

– Fin gjennomgang av kontinentets historie, men kapittelet om opphevelse av kolonistyret var lite systematisk og mangelfull for mange av landene. Stygge feil på et par av kartoversiktene.

M
Merete Schröder-Nielsen – 26.05.2020

– Bra, interessant bok. MEN vil gjöre dere oppmerksom på 2 viktige stavfeil på Afrika-kartet på 1.siden av boken (+ på innsiden). To steder savner förste bokstaven Z i sitt navn; 1. ANZIBAR (öy utenfor östkysten) - skal väre ZANZIBAR 2. AMBIA (land i sydlige delen, öst for Angola) - skal väre ZAMBIA

T
Tor Martin Haaland – 26.05.2020

– Afrika

Oppdag mer

Bøker som ligner på Afrika:

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv