Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Afrika

fra de første mennesker til i dag

«Tore Linné Eriksens afrikahistorie er en triumf av en bok (...) fortjener å bli stående som et standardverk i mange år.»

Morgenbladet

De første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju-åtte millioner år siden. Ikke i noen annen verdensdel har mennesker levd like lenge, og vi kan alle følge våre gener tilbake til dette kontinentet. Les mer

559,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 475,-
De første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju-åtte millioner år siden. Ikke i noen annen verdensdel har mennesker levd like lenge, og vi kan alle følge våre gener tilbake til dette kontinentet. I denne boka tar forfatteren oss med på en lang og spennende reise helt fram til dagens Afrika, som rommer 1,3 milliarder mennesker fordelt på 55 stater. Boka formidler oppdatert kunnskap og nye perspektiver med stor fortellerglede, og løfter fram forholdet mellom mennesker og natur på dette mangslungne kontinentet. Alle deler av Afrika får rikelig plass, samtidig som forbindelsene til andre deler av verden er en av historiens hovedlinjer.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202709532
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Tore Linné Eriksens afrikahistorie er en triumf av en bok (...) fortjener å bli stående som et standardverk i mange år.»

Andreas Viestad, Morgenbladet

«Det skulle ikke være mulig å fortelle Afrikas historie fra de første mennesker til i dag i én bok. Men det er nettopp det Tore Linné Eriksen har gjort. (...) I tillegg til alt boken har å by på, finner vi også en oppdatert og fyldig litteraturliste der forfatteren henviser til et stort antall bøker, ikke minst skrevet av afrikanske forfattere.»

Jon Magne Lund, Vårt Land

«Med sin bok har Tore Linné Eriksen bevist at det er fullt mulig for en allment interessert leser å finne en snarvei inn til alt hun ikke visste hun lengtet etter å vite om Afrika.»

Knut Hoem, nrk.no

«Afrika er i endring og det er derfor all grunn til å lese Afrikas historie og samtid på nytt – som Tore Linné Eriksen her gjør i dette flotte, bredt anlagte bokverket ment for den alminnelig interesserte leser.»

Bjørn Enge Bertelsen, Klassekampen

«Afrika er blitt en ypperlig praktbok til å ha liggende framme. For den skal ikke opp i kontorhyllen, men ligge ved sofaen der barnebarn ødelegger søndagsroen under middagsbesøket med spørsmål og oppmerksomhetskrav»

John Y. Jones, Ny Tid

«Det er vanskelig å yte boken rettferd i en kort anmeldelse, så la meg slå fast at boken er skrevet for et allment publikum, og at den er svært god. Gjennom en kløktig kombinasjon av geografiske, historiske, lingvistiske, biologiske, samfunnsvitenskapelige, økonomiske og politiske perspektiver skrives en 'totalhistorie' som er rikholdig og har god flyt.»

Kjetil Vikene, Forskerforum

«Verket er eit velskapt avkom av eit langt forskarliv, og det suverent mest pedagogiske og opplysande oversiktsarbeidet om emnet på norsk til nå. [...] Ikkje minst er verket uvanleg velskrive, lett og variert i syntaksen og framfor alt klar i framstillinga.»

Jon Langdal, Bok og Bibliotek 2/2020

«Det ressursrike kontinentet fikk altså det verst tenkelige utgangspunkt for å følge resten av verden inn i den moderne tid, som startet med industrialismen. Dette har Tore Linné Eriksen skrevet en fantastisk bok om. [...] Forfatteren har lagt ned et formidabelt arbeid i å levendegjøre noe som kunne blitt en tørr geografitime.»

Fartein Horgar, Legekunsten 1/2020

«... en bauta av en bok. [...] Dette er mer enn en bok som kan leses fra side 1 til side 371. Det er et oppslagsverk med kart, tegninger, bilder, rammeartikler, tabeller og portretter av viktige personer - på godt og vondt. Kapittelinndelingen gjør det lett å finne frem.»

Jan-Erik Smilden og Ole Walberg, Aftenposten historie 3/2020

«I sitt verk «Afrika: Fra de første mennesker til i dag» byr Tore Linné Eriksen leserne på en mesterlig gjennomgang av Afrikas historie. [...] et ytterst solid historiefaglig håndverk som er sikret en sentral plass hos enhver med interesse for Afrikas og, ikke minst, menneskehetens historie og utvikling.»

Jonas Fossli Gjersø, Tidsskrift for samfunnsforskning 3. februar 2021

«Den perfekte boken for alle som vil gjøre noe med det store, afrikaformede hullet i sin historiekunnskap. [...] Eriksen lar aldri fokuset på Afrika og afrikanere glippe. Han gjør seg flid med å vise at Afrika før europeere ikke var en isolert verdensdel, og at kontinentets historie virkelig ikke er homogen. Dette er afrosentrisk historie, som godt plasserer afrikansk historie i den norske allmennhetens historiekunnskap. Alt i alt er denne boken et eksempel på glimrende historieformidling.»

Elisabeth Lysfjord Barlaug, Fortid 4/2021

«Afrika. Fra de første mennesker til i dag er uvanlig velskrevet. [... ] [Den] er med andre ord svært instruktiv og egnet for undervisning, kanskje særlig for videregående skole og grunnkurs i afrikansk historie. Ikke minst er den egnet for alle lesere som har interesse for Afrika og obligatorisk for nordmenn som av ulike grunner har sitt arbeid der. Heller enn å vise Afrika som åsted viser den at afrikansk historie kan studeres av alle som har sans for «the craft and wonder of history».»

Anne K. Bang, Historisk tidsskrift 1/2021

Kunders vurdering

N
Nils-Arne – 24.08.2021

– Fin gjennomgang av kontinentets historie, men kapittelet om opphevelse av kolonistyret var lite systematisk og mangelfull for mange av landene. Stygge feil på et par av kartoversiktene.

M
Merete Schröder-Nielsen – 26.05.2020

– Bra, interessant bok. MEN vil gjöre dere oppmerksom på 2 viktige stavfeil på Afrika-kartet på 1.siden av boken (+ på innsiden). To steder savner förste bokstaven Z i sitt navn; 1. ANZIBAR (öy utenfor östkysten) - skal väre ZANZIBAR 2. AMBIA (land i sydlige delen, öst for Angola) - skal väre ZAMBIA

T
Tor Martin Haaland – 26.05.2020

– Afrika

Oppdag mer

Bøker som ligner på Afrika:

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv