Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Brødrene Vega

roman

En ung miljøkriger fra Bærum sprenger et oppdrettsanlegg i Nordland og gjemmer seg innerst i en fraflyttet fjord.
Brødrene Torvald, Einar og Gunnar Vega har tjent seg søkkrike på å harve over natur og mennesker i Brønnøy kommune og har ingen planer om å la terroristen slippe unna. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En ung miljøkriger fra Bærum sprenger et oppdrettsanlegg i Nordland og gjemmer seg innerst i en fraflyttet fjord.
Brødrene Torvald, Einar og Gunnar Vega har tjent seg søkkrike på å harve over natur og mennesker i Brønnøy kommune og har ingen planer om å la terroristen slippe unna.
Den konfliktsky advokatfullmektigen Leo Vangen hyres for å finne miljøkrigeren og lose ham ut av området før brødrene Vega slår kloa i ham.
Snart befinner Vangen seg midt i skuddlinjen mellom rasende, selvrettferdige miljøvernere og skruppelløse lakseoppdrettere.
I kulissene lurer en marinbiolog med råtten samvittighet, en velstående Bee Gees-fan med skjulte motiver og en eremitt med tvilsom fortid og gul sydvest på hodet.
Brødrene Vega er en frodig og harmdirrende historie om mennesket, naturen og menneskenaturen, en fortelling om hvor latterlig langt vi er villige til å gå for å nå våre mål.

Medlemsvurdering:
Lars Lenth er en naturmann som har skrevet flere bøker om natur og friluftsliv, spesielt fluefiske. Det har gitt ham et godt grunnlag for å gi seg i kast med romaner med et visst naturpreg. Den konfliktsky advokatfullmektigen Leo Vangen holder seg helst hjemme på Gåsøya i Bærum og blir tvunget ut av sitt naturlige habitat da han må reise til Nordland for å redde en ung miljøkriger fra hevngjerrige fiskeoppdrettere. Leo Vangen er langt fra noen James Bond eller Harry Hole - da er det fint for romanens del at han har en alliert i eks-torpedoen Rino Gulliksen. Lars Lenth nekter seg lite, han skriver godt og morsomt, med gode karaktertegninger (også karikaturer!) og mye spenning. En real røverhistorie!

Harald Kjærheim, nettredaktør

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788248916345
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Serie
Leo Vangen og Rino Gulliksen 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Harald Kjærheim, nettredaktør – 06.07.2017

– Lars Lenth er en naturmann som har skrevet flere bøker om natur og friluftsliv, spesielt fluefiske. Det har gitt ham et godt grunnlag for å gi seg i kast med romaner med et visst naturpreg. Den konfliktsky advokatfullmektigen Leo Vangen holder seg helst hjemme på Gåsøya i Bærum og blir tvunget ut av sitt naturlige habitat da han må reise til Nordland for å redde en ung miljøkriger fra hevngjerrige fiskeoppdrettere. Leo Vangen er langt fra noen James Bond eller Harry Hole - da er det fint for romanens del at han har en alliert i eks-torpedoen Rino Gulliksen. Lars Lenth nekter seg lite, han skriver godt og morsomt, med gode karaktertegninger (også karikaturer!) og mye spenning. En real røverhistorie!

C
Chrell – 09.01.2016

– En utrolig festlig bok som fikk meg til helt å miste lysten til å spise oppdrettslaks. Kanskje fin lektyre for vår nye fiskeriminister?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brødrene Vega:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv