Livsmot og mismot blant aldrende kvinner med innvandrerbakgrunn - Reidun Ingebretsen

Livsmot og mismot blant aldrende kvinner med innvandrerbakgrunn

"Møteplasser er viktig! Det er kjempeviktig"

; Kirsten Thorsen ; Vigdis Hegna Myrvang

Det blir stadig flere eldre mennesker med innvandrerbakgrunn i Norge. Denne rapporten gir kunnskap om hva som kan bidra til å øke livsmot og motvirke mismot blant aldrende kvinner med slik bakgrunn. Utgangspunktet er en studie der kvinnene forteller om hva som er belastninger og gir bekymringer i hverdagen, og hva de mener kan lette situasjonen og gi bedre trivsel og opplevd livskvalitet. Les mer
Vår pris
195,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 195,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Det blir stadig flere eldre mennesker med innvandrerbakgrunn i Norge. Denne rapporten gir kunnskap om hva som kan bidra til å øke livsmot og motvirke mismot blant aldrende kvinner med slik bakgrunn. Utgangspunktet er en studie der kvinnene forteller om hva som er belastninger og gir bekymringer i hverdagen, og hva de mener kan lette situasjonen og gi bedre trivsel og opplevd livskvalitet.
Studien er basert på en kvalitativ intervjuundersøkelse blant innvandrere, der tjue kvinner (50-80 år) - opprinnelig fra Pakistan og India - har deltatt. Videre er det gjort intervjuer med ti sentrale personer med forskjellig asiatisk innvandrerbakgrunn.
Rapporten viser den store betydning en fast og lett tilgjengelig møteplass har for kvinner med innvandrerbakgrunn. Fellesskap med andre kvinner som har samme språk, tradisjoner og vaner som de selv har, bidrar til trygghet, trivsel, tilhørighet og bedre helse.
Rapporten skal stimulere til nytenkning og bedre samhandling med kvinnene om helsefremmende opplegg. Den skal bidra til at kvinnene selv blir hørt, at en bygger på deres engasjement, deltagelse og ressurser. Rapporten gir anbefalinger om tiltak som kan forebygge tristhet, nedstemthet og depresjon. Kunnskapen vil være nyttig for helse-, omsorgs- og velferdspersonell og andre som kommer i kontakt med kvinner med innvandrerbakgrunn
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aldring og helse
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 108
ISBN: 9788280612403
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger