Handle for 499,- og få Nissegutt med på kjøpet!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Snåsamannen

kraften som helbreder

En sterk historie om uvanlige krefter og et helt spesielt menneske.

Dette er en sensasjonell bok. Aldri før har man fått slikt innsyn i en helbreders tanker, følelser og livshistorie. I halvannet år har forfatter Ingar Sletten Kolloen ført samtaler med Joralf Gjerstad, alias Snåsamannen, som tusener av nordmenn vil sverge på har eksepsjonelle evner. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En sterk historie om uvanlige krefter og et helt spesielt menneske.

Dette er en sensasjonell bok. Aldri før har man fått slikt innsyn i en helbreders tanker, følelser og livshistorie. I halvannet år har forfatter Ingar Sletten Kolloen ført samtaler med Joralf Gjerstad, alias Snåsamannen, som tusener av nordmenn vil sverge på har eksepsjonelle evner. Snåsamannen gjør syke folk friske med de varme hendene sine. Han leter opp gjenstander og mennesker, og han ser inn i framtiden. Han har tatt imot mer enn 50 000 pasienter. Han har holdt på i mer enn femti år. Han har aldri tatt betaling. Han er hedret med Kongens fortjenstmedalje. Fortellingen om Joralf Gjerstad utfordrer vår sunne fornuft.

Joralf Gjerstad (f. 1926 i Snåsa) er kjent som synsk og som helbreder med "varme hender". Han har tidligere gitt ut flere bøker om historiske temaer og om seg selv. Boken «Snåsamannen» er en av de største suksessene i norsk forlagshistorie. I 2016 kom filmen «Mannen fra Snåsa» av Margreth Olin.

Medlemsvurdering:
Dette er en bestselger som virkelig fortjener en haug med lesere (lyttere)! Det handler om mye mer enn en merkverdig mann fra Snåsa. Boka stiller spørsmål ved vår tids rådende virkelighetssyn, spesielt innen helse og dens vitenskaper. Med en jordnær fremstilling klarer Kolloen å gjøre de største mirakler troverdige. Han bruker ikke religiøse forklaringer. Snarere mener han at det er mye vi ennå ikke har kartlagt om mennesket. Han er selv en overrasket observatør av mennesker som takker Snåsamannen for et friskere liv. En såpass utfordrende bok trenger en stødig forfatter som Kolloen. Det viktigste ved boka er at den får leseren til å undre seg og stille nye spørsmål.

Anita

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242139368
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

A
Anita – 24.08.2010

– Dette er en bestselger som virkelig fortjener en haug med lesere (lyttere)! Det handler om mye mer enn en merkverdig mann fra Snåsa. Boka stiller spørsmål ved vår tids rådende virkelighetssyn, spesielt innen helse og dens vitenskaper. Med en jordnær fremstilling klarer Kolloen å gjøre de største mirakler troverdige. Han bruker ikke religiøse forklaringer. Snarere mener han at det er mye vi ennå ikke har kartlagt om mennesket. Han er selv en overrasket observatør av mennesker som takker Snåsamannen for et friskere liv. En såpass utfordrende bok trenger en stødig forfatter som Kolloen. Det viktigste ved boka er at den får leseren til å undre seg og stille nye spørsmål.

G
Glad i bøker – 03.04.2009

– Dette er boka om livet til Joralf Gjerstad eller Snåsamannen som han er kjent som. En svært spesiell person som har evner de fleste av oss ikke har. Vi møter en hjertvarm og nær person som bryr seg om andre mennesker, en mann som har viet hele sitt liv på å hjelpe andre. Vi får høre om barndommen hans, og hvordan han prøver å fortrenge sine evner som helbreder. Med sine evner har han helbredet tusenvis og folk har valfartet til hjemstedet hans. Hans kone og barn har i aller høyeste grad delt ham med "det norske folk". Boka er nær og god og handler om en helt spesiell og unik person, nemlig Joralf Gjerstad.

R
Rose-Marie – 30.03.2009

– Denne boka har blitt til på bakgrunn av samtaler forfatteren har hatt med Joralf Gjerstad - også kalt Snåsamannen - gjennom nesten to år. Svært mange mennesker mener at han har overnaturlige evner og har helbredet syke der legevitenskapen har gitt opp. Snåsamannen er i dag over åtti år, og vi får vite hvordan han selv har opplevd å ha disse evnene. Han var et annerledes barn, og i oppveksten ønsket han mest av alt å være som andre. Under krigen skulle det imidlertid vise seg at evnene kom til god nytte, og etter hvert lærte han seg å akseptere at evnene var en del av ham. I boka møter vi mange som har blitt hjulpet av Snåsamannen. På slutten av boka tenkte jeg at det spiller da ingen rolle hvorvidt evnene hans er vitenskapelig bevist eller ikke. Faktum er jo at mange faktisk har blitt friske etter kontakt med Snåsamannen, og legevitenskapen har enda ikke funnet svaret bak gåten om kroppens immunitetssystem. For øvrig tegnes et bilde av et veldig godt menneske som har gjort det å hjelpe andre mennesker til sin livsoppgave, uten å ha egen vinning og fortjeneste som motiv. Boka var svært engasjerende!

T
Truls M – 16.01.2009

– Boken forteller om Joralf som har viet hele sitt liv for andre mennesker. Med han som et levende bevis på at det finnes mer kraft og energi der ute kan vel ingen tvile? Boken er vakker, og det gir fred i sjelen å lese om et menneske som ikke lar den norske grådigheten ta overhånd. At Joralf Gjerstad har evner utover det de fleste av oss kan forstå er helt sikkert. Den mest skeptiske bør bli overbevist. Ikke avvis dette uten å lese boka om Joralf Gjerstad først! Joralf sier selv så beskjeden som han er at alle mennesker kan hjelpe seg selv med tankens kraft og sin egen energi. Jeg tror på Joralf og bøyer meg i støvet for et fantastisk menneske. En stor takk til forfatteren som tok oss med til Joralf og hans kone Signe.

B
BackPacker – 11.01.2009

– Dette er historien om "Snåsamannen" - en mann som visstnok skal ha behandlet over 50.000 mennesker med sine evner. Han er synsk, har varme hender og oppnår usedvanlige resultater. Forfatter er Ingar Sletten Kolloen, en stueren biograf gjennom mange år. Historien er fascinerende og veldig interessant, til tider rørende. Men, og det er et stort men her, ingenting er dokumentert på noe vis, bortsett fra endel enkeltpersoner som stiller seg som sannhetsvitner. Kolloen er lite kritisk i sin fremgangsmåte, overraskende lite opptatt av å gi et innblikk i forskning og tanker omkring alternativ behandling og healing, og litt vel bejublende til tider. At Gjerstad (som Snåsamannen heter) heller ikke vil la seg teste (ref. forespørsel fra NRK nylig), er også litt merkelig, ettersom han visstnok har latt seg teste av Kolloen, og uttrykker ønske om dette i forordet på boken. Med det sagt; det finnes nok mer mellom himmel og jord enn vi kan fatte og begripe med vitenskaplig fornuft - men denne boken gir ikke noe mer avklaring i allfall. Interessant lesing er det i uansett.

N
Nini – 29.10.2008

– Jeg har hørt om Snåsakaill'n i hele mitt liv. Sjøl om jeg aldri har truffet ham, har jeg mange kjente som har vært innom ham i det ene eller det andre ærendet. Denne boka beskriver et langt og arbeidssomt liv, som det ofte blir for de som har akseptert gaven de har blitt gitt. Boka er særs velskrevet, og vil nok stå igjen som et vitnesbyrd om Joralf Gjerstad sitt virke den dagen han går bort. Samtidig kan den kanskje også hjelpe andre til å akseptere det som har blitt tillagt dem utover det vi regner som "normalt". Boka anbefales absolutt!

S
S – 11.10.2008

– "Snåsamannen" handler om 83 år gamle Joralf Gjerstad, som har bodd på Snåsa de fleste årene av sitt liv. Mannen ble født inn i enkle kår, og har kun fem års skolegang bak seg. Dette har likevel ikke hindret Joralf i å helbrede over 50 000 mennesker med sine varme hender og spesielle evner. Boka skrives ofte i kasus, om en mann som har helbredet alt fra såre halser til diagnosisering av kreftsvulster. Nå spør man seg kanskje om dette er hendelser man kan tro på, der man vil overraske seg selv med å være overbevist om at hver eneste hendelse er av virkelighet. Joralf kaller seg ikke for healer, snarere en håndverker. Det er ingen tvil om at varmen fra denne mannnen kan helbrede det meste, derfor blir hans liv og gjerninger også meget interssant og givende lesning. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snåsamannen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv