Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Håp ved demens og Alzheimers sykdom

hva alle bør vite

Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot demens?

Forekomsten av demens og Alzheimers sykdom øker dramatisk, og stadig flere yngre rammes. Hva er det som skjer? Hva kan vi gjøre?

Skal vi bare vente på nye og (kjempedyre) medisiner? Biolog og redaktør i Helsemagasinet, Iver Mysterud mener det er håp og leverer en særdeles viktig bok for pårørende, pasienter og helsepersonell. Les mer

479,-
Sendes innen 3 virkedager
Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot demens?

Forekomsten av demens og Alzheimers sykdom øker dramatisk, og stadig flere yngre rammes. Hva er det som skjer? Hva kan vi gjøre?

Skal vi bare vente på nye og (kjempedyre) medisiner? Biolog og redaktør i Helsemagasinet, Iver Mysterud mener det er håp og leverer en særdeles viktig bok for pårørende, pasienter og helsepersonell.

Folk flest hører sjelden om de virkelige gjennombruddene i forståelsen av Alzheimers sykdom. De store gjennombruddene handler nemlig ikke om medikamenter, men om faktorer i miljøet, livsstilen og kostholdet som er årsaker til eller bidrar til sykdomsutvikling. Mange av disse er det mulig - og ofte enkelt - å gjøre noe med, og det er disse som er viet plass i Mysterud sin bok.

I denne boken får du viktig innsikt om både årsaker til og hensiktsmessige tiltak mot kognitiv svekkelse og Alzheimers sykdom.

Flere omtaler 'demens' som en type-3 diabetes. For stadig mer data viser: høyt blodsukker og insulinresistens øker risikoen for demens og alzheimer.

Folk med Alzheimers sykdom bør snarest redusere inntaket av sukker og stivelse radikalt. Samtidig bør man spise mer av godt fett, fordi dette gir næring til hjernecellene. Fysisk bruk av kroppen er spesielt viktig ved denne sykdommen.

God og nok søvn vektlegges av en rekke fagfolk, og variert og stimulerende bruk av hjernen er et sentralt tiltak. Alt i alt handler demens om faktorer som det er mulig å ta tak i dersom man ønsker å gjenvinne kognitiv helse eller forebygge å bli syk.

Derfor er det håp - og tid for handling!
Dette er en praktisk bok for deg som vil vite mer om denne sykdommen, hjelpe pårørende og beskytte deg selv.

Iver Mysterud er dr.philos. i biologi, og har skrevet en rekke bøker. Han er fagredaktør i Helsemagasinet Vitenskap & fornuft.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lille måne
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
246
ISBN
9788283111798
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
John E. Mevik – 05.02.2019

– Mye interessant informasjon om demens og alzheimer, men forfatteren tar ikke med noen motforestillinger mht. anbefalinger i boken, som det er flust av hvis du tar bryet med å google. Det drar helhetsinntrykket ned betraktelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Håp ved demens og Alzheimers sykdom:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Wiola

Kristin Wiola Ødegård
Innbundet 
409,- 449,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv