Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Borgerkrigen

nordmenn i kamp for Amerika 1861-65

En dokumentar om heltedåder, mot og idealisme, om vennskap og utholdenhet, men også om tragiske misforståelser og grufulle lidelser. Omtrent 6 000 norske innvandrere deltok i den amerikanske borgerkrigen. Les mer

154,-

169,- Spar: 15,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 143,-
En dokumentar om heltedåder, mot og idealisme, om vennskap og utholdenhet, men også om tragiske misforståelser og grufulle lidelser. Omtrent 6 000 norske innvandrere deltok i den amerikanske borgerkrigen. De hadde reist den lange veien over havet i håp om å finne lykke og velstand på Amerikas fruktbare sletter. I stedet ble de trukket med i en av de største og mest voldsomme kriger verden til da hadde sett. Denne boken er den første helhetlige beretning der nordmennenes innsats blir presentert i sammenheng med resten av borgerkrigens veldige drama. Her kan lesere fra hele Norge følge skjebnene til sambygdinger - kanskje også slektninger - som ofret liv og helse for å bevare håpetom en lykkelig fremtid i det nye landet. I flere år har Karl Jakob Skarstein studert brev og dagboksopptegnelser fra de norskfødte offiserene og soldatene, sitatene fra dem gir fortellingen en sjelden autentisitet. Boken er også illustrert med kart, tegninger og portretter av noen av de norske soldatene. Denne boken er en ny utgave av forfatterens kritikerroste utgivelse fra 2001.

Medlemsvurdering:
Dette er en veldig god og interessant bok. Den gir et godt innblikk i den amerikanske borgerkrigen, ikke bare nordmennene som var med, men krigen i sin helhet. Den er både lettlest og lett forståelig, men gir samtidig også faglig dybe og innsikt i temaet. Krigens forløp følges spesielt via de forskjellige kompanier og regimenter der det var nordmenn med, men selvfølgelig ikke bare. Man får vite mer både om spesifikke nordmenn, slik som oberstløytnant Heg som dannet det norske regimentet 15. Wisconsin. Boken kan anbefales til alle som er interessert i den amerikanske borgerkrigen og til de som er mer interessert i norske innvandrere til USA.

Even Andersen

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
367
ISBN
9788243005693
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

E
Even Andersen – 11.05.2016

– Dette er en veldig god og interessant bok. Den gir et godt innblikk i den amerikanske borgerkrigen, ikke bare nordmennene som var med, men krigen i sin helhet. Den er både lettlest og lett forståelig, men gir samtidig også faglig dybe og innsikt i temaet. Krigens forløp følges spesielt via de forskjellige kompanier og regimenter der det var nordmenn med, men selvfølgelig ikke bare. Man får vite mer både om spesifikke nordmenn, slik som oberstløytnant Heg som dannet det norske regimentet 15. Wisconsin. Boken kan anbefales til alle som er interessert i den amerikanske borgerkrigen og til de som er mer interessert i norske innvandrere til USA.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Borgerkrigen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Veggen

Marlen Haushofer
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv