Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dette er Cuba - alt annet er løgn!

Endelig i ny utgave!

En het og forførerisk beretning om Cubas historie og kultur, om samfunnsliv og politikk på denne gjenstridige øya. "Dette er Cuba - alt annet er løgn!" gir mytene om revolusjonen en vakker død - og sannferdige løgner gis nytt liv. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Endelig i ny utgave!

En het og forførerisk beretning om Cubas historie og kultur, om samfunnsliv og politikk på denne gjenstridige øya. "Dette er Cuba - alt annet er løgn!" gir mytene om revolusjonen en vakker død - og sannferdige løgner gis nytt liv. Aldri før er en kultur, et folk, et land, et stykke historie presentert på en tilsvarende måte for norske lesere!


"Dette er Cuba - alt annet er løgn!" trekkes ofte fram som den definitive, norske boka om Cuba. I NRKs reisemagasin "Ryk og reis" ble den nylig omtalt som "den mest innsiktsfulle bok skrevet om noe land på norsk"! Nå har Bye og Hoel laget en ny og oppdatert utgave, tilpasset et Cuba hvor revolusjonen nærmer seg sin endelige død. Eller gjør den det?

"En fantastisk god historiebok! De cubanere jeg møtte, bekreftet også mye av innholdet i boken. Selv om du ikke skal til Cuba, gir boken deg en følelse av å ha vært der." -Elisabeth Sellevold, VG.

Medlemsvurdering:
Jeg fikk anbefalt denne boka, og bestilte den for å lese med opp på Cuba før jeg skal dit kommende januar. Boka er meget godt skrevet, og gir en fenomenal bakgrunn på historie, kultur og det særegne Cubanske på en slik måte at jeg gleder meg mer og mer til å oppleve dette selv. Man hører historien hviske i dette dyp-dykket! I tillegg at den er engasjerende er boka morsom. Anbefales på det varmeste!

Hilde Bergebakken

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
416
ISBN
9788243008816
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
20 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Hilde Bergebakken – 15.08.2016

– Jeg fikk anbefalt denne boka, og bestilte den for å lese med opp på Cuba før jeg skal dit kommende januar. Boka er meget godt skrevet, og gir en fenomenal bakgrunn på historie, kultur og det særegne Cubanske på en slik måte at jeg gleder meg mer og mer til å oppleve dette selv. Man hører historien hviske i dette dyp-dykket! I tillegg at den er engasjerende er boka morsom. Anbefales på det varmeste!

s
stian81 – 11.01.2006

– Dette er Cuba, alt annet er løgn, er en meget god reisebok fra Cuba. Den tar for seg cubansk politikk, uten å bli for polemisk. Vi møter mange forskjellige mennesker fra Øya, og får et innblikk i historien. I tillegg får vi møte personer fra alle spekter av det Cubanske samfunnet, kritikere, fidelister etc. Disse menneskeskjebnene brukes så til å belyse sider ved Cubansk samfunn man selv kan ta stilling til om man synes er gode eller dårligere. I tillegg får vi et innblikk i det cubanske temperament, og hvordan nesten 50 år som sosialiststat har preget det. Alt i alt en meget god bok om Cuba. Anbefales.

M
Marius – 07.12.2005

– "Dette er Cuba - alt annet er løgn!" er en ganske så interessant krysning mellom reiseskildring og debattbok om Cuba - her får du landets historie, politikk, hverdagsliv og kultur. Den spenstige tittelen er hentet fra et utsagn som kommer fra en kubansk dame forfatteren møter underveis på sin reise i Fidel Castro og Che Guevaras hjemland, hvor leseren gis en ufiltrert presentasjon av livet i det fattige kommunist-diktaturet. Her er Havannas horer, eksilcubanere i Amerika - og en indignert Fidel Castro.
Boka er underholdende og veldig godt skrevet, og jeg vil anbefale den til alle som vil ha et "riktig" bilde av et land som for de fleste av oss bare er en eksotisk, kommunistisk stat styrt av en sta diktator. Alt annet er som kjent løgn ...

-
-stefan – 26.07.2005

– Selv om det er to nordmenn som står bak boka, så er det like fullt cubanerne som kommer til orde, gjennom en rekke samtaler og intervjuer. Vi får et grundig innblikk i Cubas historie og ikke minst samtid. Vegard Bye og Dag Hoel er gode guider på der de tar oss med på sin rundtur av Cuba, skremmende nok bygger denne godt under det vi leser i Den skitne Havanna-trilogien. Fattigdommen rår i dette landet med den voldsomme historien. Indianerne som bodde der ble så godt som utryddet av spanjolene som kom til Cuba i kjølvannet av Columbus. Befolkningen nå består til stor del av etterkommere av afrikanske slaver. I sin kamp mot imperialismen og for sin egen frihet har kanskje cubanerne ofret for mye og blitt for isolert. "Dette er Cuba - alt annet er løgn!" er både spennende, underholdende, lærerik og velskrevet. Ikke minst er den godt egnet som utfyllende lesning til Den store dyrehagen og Den skitne Havanna-trilogien.

K
Kurt – 11.07.2005

– "Dette er Cuba - alt annet er løgn!" er en ganske så interessant krysning mellom reiseskildring og debattbok om Cuba - her får du landets historie, politikk, hverdagsliv og kultur. Den spenstige tittelen er hentet fra et utsagn som kommer fra en kubansk dame forfatteren møter underveis på sin reise i Fidel Castro og Che Guevaras hjemland, hvor leseren gis en ufiltrert presentasjon av livet i det fattige kommunist-diktaturet. Her er Havannas horer, eksilcubanere i Amerika - og en indignert Fidel Castro. Boka er underholdende og veldig godt skrevet, og jeg vil anbefale den til alle som vil ha et "riktig" bilde av et land som for de fleste av oss bare er en eksotisk, kommunistisk stat styrt av en sta diktator. Alt annet er som kjent løgn ...

s
smelllycat – 15.06.2005

– Jeg må bare først gjøre en ting helt klart: Dette er en av de beste reisebøkene jeg har lest. Denne boken om Cuba inneholder absolutt alt du vil ha med i en reisebok. Den har fakta, bilder og er, ikke minst, spennende! Det jeg også likte med denne boken var at den også tar for seg litt av politikken Cuba har hatt og har fortsatt i dag. Blant annet den kjente revolusjonæren Che Guevara og den gjenlevende kameraten hans Fidel Castro. Dette er en varm og lettlest bok som jeg helt klart vil anbefale til andre. Og har du ikke vært forelsket i Cuba før, er du nesten garantert til å bli det etter å ha lest denne boken!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dette er Cuba - alt annet er løgn!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv