Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En amerikansk forbrytelse

drapene i Osage County og dannelsen av FBI

Boken bak den kritikerroste filmen «Killers of the Flower Moon». En Martin Scorsese film med Leonardo DiCaprio og Robert De Niro i hovedrollene.

Indianerkrigene er for lengst over. De overlevende er stort sett parkert i reservater med dårlige kår. Les mer

99,-

169,- Spar: 70,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 99,-
Boken bak den kritikerroste filmen «Killers of the Flower Moon». En Martin Scorsese film med Leonardo DiCaprio og Robert De Niro i hovedrollene.

Indianerkrigene er for lengst over. De overlevende er stort sett parkert i reservater med dårlige kår. Det fins ett unntak. Osage-indianerne blir forflyttet til et område alle trodde skulle være uten interesse, et område i Oklahoma, som skulle vise seg å inneha de største oljeforekomstene i USA.
Osage-indianeren er plutselig millionærer, kjører luksusbiler og sender barna sine til prestisjetunge skoler i Europa. En dag forsvinner to av stammens medlemmer. Den ene blir funnet med en kule i hodet, den andre er blitt forgiftet. Flere dør, og en bolig blir sprengt i lufta. Hvem står bak disse kriminelle handlingene? Den første etterforskningen er svært overfladisk. Men etter en ny serie mord, blir BOI (Bureau of Investigation), det som skal bli FBI under unge Edgar J. Hoover, satt på saken. Og resultatet er sjokkerende.

«Samfunnsreportasje av edelt merke. Denne utgivelsen i Aschehougs fornemme Sidespor-serie, får meg til å tenke den formastelige tanke at fiksjon er vel og bra, men at lite eller ingen ting slår effekten den rene og skjære virkelighetsgjengivelsen kan ha. En amerikansk forbrytelse er detaljtett og komprimert i uttrykket, og krever årvåkne lesere, som imidlertid vil bli rikt belønnet på nær sagt hver side.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Suveren: David Granns bok om oljerikdom og overgrep mot indianere er rystende lesning. Det er en djevelsk historie der drivkraften er hvit rasisme og grådighet.» Geir Pollen, Klassekampen

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203375361
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Killers of the flower moon
Serie
Sidespor

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En amerikansk forbrytelse:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv