Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jorden skal gråte

USAs historie med indianernes øyne

«En usedvanlig bok, kanskje det fremste ettbindsverket om det som har hendt med urinnvånerne på det nordamerikanske kontinentet.»

Howard Zinn

Kampen mellom amerikanske urfolk og hvite hører til vestens populærkulturelle mytologi. Men bak heltehistoriene om Sitting Bull og Geronimo finnes det en ganske annen og viktigere historie. Den handler om hvordan en genuin kultur slaktes ned av en teknisk overlegen motstander; om hvordan urbefolkningen i Nord-Amerika reduseres fra flere millioner til mindre enn 250 000. Les mer

199,-
Paperback
Utsolgt
Kampen mellom amerikanske urfolk og hvite hører til vestens populærkulturelle mytologi. Men bak heltehistoriene om Sitting Bull og Geronimo finnes det en ganske annen og viktigere historie. Den handler om hvordan en genuin kultur slaktes ned av en teknisk overlegen motstander; om hvordan urbefolkningen i Nord-Amerika reduseres fra flere millioner til mindre enn 250 000.

Med en overflod av kilder, hentet fra etnografi, arkeologi og ikke minst fra urfolkenes muntlige tradisjoner, har Wilson skapt en mektig krønike. Her fortelles historien fra møtet med de første kolonistene på 1600-tallet, om præriestammenes kamp helt fram til den grusomme slutten ved Wounded Knee i 1890.

Les om de ulike opphavsmytene, de mange forskjellige stammene og om livet til urbefolkningen i dagens USA.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
560
ISBN
9788243010123
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The earth shall weep : a history of native America
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«En usedvanlig bok, kanskje det fremste ettbindsverket om det som har hendt med urinnvånerne på det nordamerikanske kontinentet.»

Howard Zinn

«Forandrer hele ens oppfatning av USAs historie for alltid».»

The Guardian

«Wilson gir et overblikk som er enestående. Etter å ha lest boken sitter en igjen med en ny oppfatning av kontinentets historie.»

VG

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jorden skal gråte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
269,-

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv