Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Krigen mot siouxene

nordmenn mot indianere 1862-63

"Krigen mot siouxene er ei spennende bok, livfullt skrevet. Forfatteren skildrer kamper og slag så intenst at man blir revet med, ofte fullt på høyde med hva store fortellere som Kjell Hallbing og Larry McMurtry har gjort. Les mer

99,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 99,-
"Krigen mot siouxene er ei spennende bok, livfullt skrevet. Forfatteren skildrer kamper og slag så intenst at man blir revet med, ofte fullt på høyde med hva store fortellere som Kjell Hallbing og Larry McMurtry har gjort."
willy b, Dagbladet

Mens borgerkrigen herjet i USA, levde nybyggerne i Minnesota fortsatt i fred. Mange av dem var nordmenn. Men mot slutten av sommeren 1862 ble den fredelige plassen åsted for et blodbad. Etter flere tiårs undertrykkelse, grep siouxindianerne til våpen. De forsøkte fortvilet å holde på sitt tradisjonelle levevis, mens nordmennene så dette landet som en gave fra Gud.

Flere nordmenn ble slaktet ned, mens andre deltok aktivt som soldater i den brutale krigen som fulgte.

Denne boken forteller for første gang på norsk den oppsiktsvekkende historien om krigen mellom nordmenn og indianere. Karl Jakob Skarstein har benyttet et unikt kildemateriale, og gjennom dagbøker, brev og nedtegnelser fra nybyggerne i området , skildrer han levende dramaet som utspilte seg.
Karl Jakob Skarstein (f. 1970) er cand. philol med historie som hovedfag. Han er utdannet historiker fra Universitetet i Bergen. Har tidligere utgitt Store slag. Fra Gaugamela til Fallujah (2009), Krigen mot siouxene. Nordmenn mot indianere 1862-1863 (2004), Nordmenn i utenlandsk krigs-tjeneste 1800-1900 (2002).

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243008632
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Krigen mot siouxene

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigen mot siouxene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv