Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Presidentene

fra George Washington til Barack Obama

«Det er en flott bok, spekket med lange linjer og små detaljer, som gir oversikt og kunnskap om amerikansk historie, politisk utvikling, kulturelle forskjeller mellom statene i USA.»

VG

OPPDATERT FOR 2016-VALGET!

Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til George W. Bush, er en spennende fortelling om 42 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning - enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avslutteT den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
OPPDATERT FOR 2016-VALGET!

Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til George W. Bush, er en spennende fortelling om 42 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning - enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avslutteT den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Forfatteren skriver også om de ukjente presidentene, og viser deres ofte overraskende innflytelse på USAs og verdens utvikling.

Presidentene er beretningen om USAs utvikling fra å være en ny og skjør nasjonalstat i 1789, til å bli verdens eneste supermakt etter den kalde krigens slutt. Alle med interesse for det fine samspillet mellom enkeltmennesker, politikk og samfunnsutvikling, har mye å lære av de amerikanske presidentene. Ikke minst gjelder det i vår globaliserte tid, da USA på en helt annen måte enn tidligere påvirker situasjonen i Norge, Europa og verden for øvrig.

Hans Olav Lahlum debuterte i 2007 med den kritikerroste statsministerbiografien over Oscar Torp, og også i Presidentene kombinerer han omfattende historiske kunnskaper med en særpreget evne til å formidle innsikt og engasjement.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
849
ISBN
9788202529567
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Det er en flott bok, spekket med lange linjer og små detaljer, som gir oversikt og kunnskap om amerikansk historie, politisk utvikling, kulturelle forskjeller mellom statene i USA.»

Guri Hjeltnes, VG

«Historikeren Hans Olav Lahlum fra Gjøvik, som på bemerkelsesverdig kort tid har fått nasjonal gjennomslagskraft, har skrevet en imponerende bok om de tidligere presidentene i USA.»

Rolf A. Amdal, Hamar Arbeiderblad

«Historikeren Hans Olav Lahlum har gjort en grundig jobb med denne boken om USAs 43 presidenter siden unionen ble grunnlagt.»

Ulf Andenæs, Aftenposten

«Men Lahlums bok oppleves også mer analytisk og gjennomarbeidet i sin helhet: Han forsøker i større grad enn Moen å knytte aktører til struktur.»

Ivar A. Iversen, Dagsavisen

«Dette var spennende lesning gjennom samtlige 800 sider, og boka vil gi verdifull bakgrunnsinformasjon for alle, uansett ståsted, i den dramatiske politiske kampen som denne høsten foregår i verdens eneste supermakt.»

Anne Hoff Backe, Oppland Arbeiderblad

Kunders vurdering

J
J – 06.09.2016

– Presidentene

U
Ulle – 09.10.2009

– Om du er over midddels interessert i de amerikanske presidentene, må dette være en bok som passer deg utmerket! Jeg vil også si at boken gir såpass mye viktig og essensiell kunnskap om politisk og stor verdenshistorie at denne boken gjerne kan stå i samtlige av landets bokhyller. Boken følger forskjellige presidentperioder, fra Lincoln til Clinton, Reagan til nåværende president Barack Obama. Det interessante er at vi også får en forståelse av at amerikansk politikk og presidenter også har en stor makt og innflytelse over verdenspolitikken og globale forandringer. Boken er velskrevet og underholdende på samme tid, og jeg skal nok selv bruke den som julegave dette året og i dem som kommer! Fra USAs politiske utvikling til utfordringer som krever styrke, boken dekker alt av viktighet og inspirasjon i Amerikas politiske verden!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Presidentene:

USA

Geert Mak
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv