Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Presidentene

fra George Washington til Barack Obama

«Det er en flott bok, spekket med lange linjer og små detaljer, som gir oversikt kunnskap om amerikansk historie, politisk utvikling, kulturelle forskjeller mellom statene i USA.»

Guri Hjeltnes, VG

Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til Barack Obama, er en spennende fortelling om 43 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning -- enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avsluttet den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til Barack Obama, er en spennende fortelling om 43 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning -- enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avsluttet den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Forfatteren skriver også om de ukjente presidentene, og viser deres ofte overraskende innflytelse på USAs og verdens utvikling.

Presidentene er beretningen om USAs utvikling fra å være en ny og skjør nasjonalstat i 1789, til å bli verdens eneste supermakt etter den kalde krigens slutt. Alle med interesse for det fine samspillet mellom enkeltmennesker, politikk og samfunnsutvikling, har mye å lære av de amerikanske presidentene. Ikke minst gjelder det i vår globaliserte tid, da USA på en annen måte enn tidligere påvirker situasjonen i Norge, Europa og verden for øvrig.

Hans Olav Lahlum debuterte i 2007 med den kritikerroste statsministerbiografien over Oscar Torp, og hans Haakon Lie-biografi ble en av årets store bestselgere i 2009. Også i Presidentene kombinerer han omfattende historiske kunnskaper med en særpreget evne til å formidle innsikt og engasjement.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
859
ISBN
9788202395599
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er en flott bok, spekket med lange linjer og små detaljer, som gir oversikt kunnskap om amerikansk historie, politisk utvikling, kulturelle forskjeller mellom statene i USA.»

Guri Hjeltnes, VG

«Grundig om presidentene.»

Atle M. Skjærstad, Bergens Tidende

«Imponerende presidentbok»

Rolf A. Amdal, Hamar Arbeiderblad

Kunders vurdering

J
J – 06.09.2016

– Presidentene

U
Ulle – 09.10.2009

– Om du er over midddels interessert i de amerikanske presidentene, må dette være en bok som passer deg utmerket! Jeg vil også si at boken gir såpass mye viktig og essensiell kunnskap om politisk og stor verdenshistorie at denne boken gjerne kan stå i samtlige av landets bokhyller. Boken følger forskjellige presidentperioder, fra Lincoln til Clinton, Reagan til nåværende president Barack Obama. Det interessante er at vi også får en forståelse av at amerikansk politikk og presidenter også har en stor makt og innflytelse over verdenspolitikken og globale forandringer. Boken er velskrevet og underholdende på samme tid, og jeg skal nok selv bruke den som julegave dette året og i dem som kommer! Fra USAs politiske utvikling til utfordringer som krever styrke, boken dekker alt av viktighet og inspirasjon i Amerikas politiske verden!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Presidentene:

USA

Geert Mak
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv