Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

U-2-affæren

et drama fra den kalde krigen

Søndag 1. mai 1960 lettet Francis Gary Powers med spionflyet U-2 fra flyplassen i Peshawar, Pakistan, og la kursen nordover - over fjellkjeden Hindu Kush og inn i forbudt luftrom over Sovjetunionen. Reisens endepunkt var Bodø, nesten 7000 kilometer borte. Les mer

169,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 169,-
Søndag 1. mai 1960 lettet Francis Gary Powers med spionflyet U-2 fra flyplassen i Peshawar, Pakistan, og la kursen nordover - over fjellkjeden Hindu Kush og inn i forbudt luftrom over Sovjetunionen. Reisens endepunkt var Bodø, nesten 7000 kilometer borte. Men flyet kom aldri fram.

"U-2-affæren" er beretningen om en av de mest dramatiske episodene under den kalde krigen. Nedskytningen av Powers' fly førte til et drastisk økt spenningsnivå i forholdet mellom de to supermaktene som holdt hverandre i sjakk ved hjelp av sine arsenaler av atomvåpen. Også for den norske regjeringen ble saken problematisk, siden flyet hadde vært på vei til "flankelandet" Norge ... I håndteringen av dette kaldkrigsdramaet viser Alf R. Jacobsen igjen sitt suverene mesterskap som forfatter av spenningsfortellinger fra virkeligheten.

Medlemsvurdering:
Anbefales til alle som er interessert i norsk etterkrigshistorie og om den kalde krigen. Her får vi et innblikk i hvordan stormakter som USA og datidens Sovjetunionens etterretningsvesenener ikke så ut til å bry seg om hva landets politiske ledelse mente. Vi får bekreftet det dårlige ryktet CIA hadde og fremdeles har.

Jarle Aas

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203292385
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 01.08.2016

– Anbefales til alle som er interessert i norsk etterkrigshistorie og om den kalde krigen. Her får vi et innblikk i hvordan stormakter som USA og datidens Sovjetunionens etterretningsvesenener ikke så ut til å bry seg om hva landets politiske ledelse mente. Vi får bekreftet det dårlige ryktet CIA hadde og fremdeles har.

Oppdag mer

Bøker som ligner på U-2-affæren:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv