Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

USA

en reise

" Nederlandske Geert Mak har gjort stor suksess med sin tidsreise iEuropa. Nå er turen kommet til USA, og historikeren er enutmerket reiseleder. [...] Geert Maks reiseskildring er høyst tankevekkende."

Fædrelandsvennen

Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn. På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

Medlemsvurdering:
Gjeert Mak har gjort det igjen, og med med en noe vanskelige vinkling enn med Europa. Det er aldri enkelt å følge i andres fotspor, men han greier det. Han trekker konklusjoner og vurderinger og sammenligner dem med det Steinbeck gjorde 50 år tidligere. Akkurat som med Europa er dette en bok som jeg stadig tar frem og leser igjen, og jeg oppdager noe nytt som mener jeg antakelig har oversett siste gang jeg leste den. Boken er å anbefale.

Jarle Aas

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202759971
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Reizen zonder John

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

" Nederlandske Geert Mak har gjort stor suksess med sin tidsreise iEuropa. Nå er turen kommet til USA, og historikeren er enutmerket reiseleder. [...] Geert Maks reiseskildring er høyst tankevekkende."

Heming Gujord, Bergens Tidende

"USA. En reise er et imponerende kunst-, erfarings- og kunnskapsstykke [...] Det er imponerende, det er tankevekkende, det er skremmende."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"USA er sannelig verdt å lese."

Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

«Den som kan lite eller ingenting om USA bør lese denne flotte boka. Og den som kan litt mer enn ingenting, bør også lese den. Ikke minst fordi Mak er en åpen forteller, en skribent som reflekterer mens han skriver. Denne boka er ei bok du som leser kan diskutere med, ei boka du kan være uenig med. De beste bøkene er gjerne sånn.»

Jan Erik Østlie, Aktuell

«Spennende observasjoner av USA.»

Bjarte Botnen, Vårt Land

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 11.04.2019

– Gjeert Mak har gjort det igjen, og med med en noe vanskelige vinkling enn med Europa. Det er aldri enkelt å følge i andres fotspor, men han greier det. Han trekker konklusjoner og vurderinger og sammenligner dem med det Steinbeck gjorde 50 år tidligere. Akkurat som med Europa er dette en bok som jeg stadig tar frem og leser igjen, og jeg oppdager noe nytt som mener jeg antakelig har oversett siste gang jeg leste den. Boken er å anbefale.

Oppdag mer

Bøker som ligner på USA:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv