Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

USA

en reise

"Levende og kunnskapsrik reiseberetning fra USA"

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn.

På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

For fire år siden kom Geert Maaks bestselger Europa - en reise gjennom det 20. århundre. Nå har forfatteren forflyttet seg til den andre siden av Atlanteren. I likhet med forrige bok blir dette en reise utenfor allfarvei. Gjennom potetåkrene i Maine, og midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer, i en hvileløs jakt på essensen av dette landet som aldri har sluttet å fascinere oss.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202418014
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Reizen zonder John : op zoek naar Amerika

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Levende og kunnskapsrik reiseberetning fra USA"

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

"USA. En reise er et imponerende kunst-, erfarings- og kunnskapsstykke [...] Det er imponerende, det er tankevekkende, det er skremmende."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

" Nederlandske Geert Mak har gjort stor suksess med sin tidsreise iEuropa. Nå er turen kommet til USA, og historikeren er enutmerket reiseleder. [...] Geert Maks reiseskildring er høyst tankevekkende."

Heming Gujord, Bergens Tidende

"USA er sannelig verdt å lese."

Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

«Den som kan lite eller ingenting om USA bør lese denne flotte boka. Og den som kan litt mer enn ingenting, bør også lese den. Ikke minst fordi Mak er en åpen forteller, en skribent som reflekterer mens han skriver. Denne boka er ei bok du som leser kan diskutere med, ei boka du kan være uenig med. De beste bøkene er gjerne sånn.»

Jan Erik Østlie, Aktuell

«Spennende observasjoner av USA.»

Bjarte Botnen, Vårt Land

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på USA:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv