Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

USA

en reise

Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn.På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

For fire år siden kom Geert Maaks bestselger Europa - en reise gjennom det 20. århundre. Nå har forfatteren forflyttet seg til den andre siden av Atlanteren. I likhet med forrige bok blir dette en reise utenfor allfarvei. Gjennom potetåkrene i Maine, og midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer, i en hvileløs jakt på essensen av dette landet som aldri har sluttet å fascinere oss.

Medlemsvurdering:
Gjeert Mak har gjort det igjen, og med med en noe vanskelige vinkling enn med Europa. Det er aldri enkelt å følge i andres fotspor, men han greier det. Han trekker konklusjoner og vurderinger og sammenligner dem med det Steinbeck gjorde 50 år tidligere. Akkurat som med Europa er dette en bok som jeg stadig tar frem og leser igjen, og jeg oppdager noe nytt som mener jeg antakelig har oversett siste gang jeg leste den. Boken er å anbefale.

Jarle Aas

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
469
ISBN
9788202437596
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Reizen zonder John : op zoek naar Amerika
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 11.04.2019

– Gjeert Mak har gjort det igjen, og med med en noe vanskelige vinkling enn med Europa. Det er aldri enkelt å følge i andres fotspor, men han greier det. Han trekker konklusjoner og vurderinger og sammenligner dem med det Steinbeck gjorde 50 år tidligere. Akkurat som med Europa er dette en bok som jeg stadig tar frem og leser igjen, og jeg oppdager noe nytt som mener jeg antakelig har oversett siste gang jeg leste den. Boken er å anbefale.

Oppdag mer

Bøker som ligner på USA:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv