Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

USAs presidenter

fra George Washington til Donald J. Trump

Den 20. januar 2017 tok Donald J. Trump over som USAs 45. president. Hans forgjengere har vært ulike personligheter. Noen kom fra trange kår, andre var født med en sølvskje i munnen. Noen blir husket av ettertiden - andre blir glemt. Les mer

453,-

498,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 423,-
Den 20. januar 2017 tok Donald J. Trump over som USAs 45. president. Hans forgjengere har vært ulike personligheter. Noen kom fra trange kår, andre var født med en sølvskje i munnen. Noen blir husket av ettertiden - andre blir glemt. Noen havnet i vanære, andre ble ikoner og forbilder. Noen gikk til krig, mens andre skapte fred. Noen ble husket for skandaler i privatlivet, mens andre tilbrakte sine presidentår i politisk strid. Noen bare administrerte USA, andre reformerte verdens eneste supermakt.
Professor Ole O. Moen tegner spennende portretter av dem alle - fra George Washington til Donald J. Trump. Les om presidentene fra vår nære fortid: Franklin D. Roosevelt, Dwight Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Ronald Reagan og om USAs første ikke-hvite president, Barack Obama, som fikk Nobels fredspris i Oslo i 2009. Les også om nasjonens fedre: George Washington, Thomas Jefferson og James Madison - og om partifedrene Andrew Jackson og Abraham Lincoln. Og les om de ukjente: Zachary Taylor, Rutherford B. Hayes og William Harrison. Og alle de andre.
Portrettene i denne boken på 784 sider inneholder fakta, politiske analyser, anekdoter og sitater. Professor i amerikansk kulturkunnskap Ole O. Moen - som har arbeidet med USA som spesialfelt i over 40 år - forklarer også hvilken betydning hver enkelt president hadde for sin samtid.

Medlemsvurdering:
Moen skriver lett men interessant om viktig amerikansk president-historie. Anbefales

agf

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Historie & kultur
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
784
ISBN
9788283230130
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
23 x 16 cm

Kunders vurdering

I
Inger Amalie – 09.05.2023

– Fantastisk bok! Akkurat det jeg hadde bruk for.

a
agf – 02.03.2017

– Moen skriver lett men interessant om viktig amerikansk president-historie. Anbefales

P
PEGAZUZ – 17.02.2010

– Her er alle presidentene i USA - fra Washington til Obama - presentert i små biografier fra fødsel til død, med hovedvekt på presidentperioden. Her er det også tatt med litt om livet før og etter presidenttiden samt små anekdoter og artige fakta for å personliggjøre disse mektige mennene. Det har faktisk bare vært 42 presidenter, da Cleveland hadde en hvileperiode mellom sine to perioder, og derfor regnes som to presidenter. Buchanen er den eneste som ikke har vært gift, og det er fire presidenter som er blitt drept på jobb. I tillegg til de to mest kjente - Lincoln og Kennedy - ble også Garfield og McKinley myrdet. Boken gir ikke bare innsikt i presidentene, men også Amerikas politiske liv. Først i boken er historiene om USAs vei fra koloni til supermakt og om Det Hvite Hus. Bakerst har boken et fyldig register og oversikt over kildebøker, som man kanskje er blitt inspirert til å lese. Boken gir deg et godt innblikk i Amerikas historie, og forståelse for hvordan presidentenes personlighet har hatt betydning gjennom tidene.

A
AAV – 05.04.2008

– USAs presidenter er ei bok om presidentane som har vore i USA. Boka tek føre seg korleis kvar enkelt av dei har styrt og påverka landet. Den seier og noko om korleis presidenten blir valt, så difor er boka både godt lesestoff og fagstoff. Boka handlar mykje om USAs veg frå koloni til supermakt, kven gjorde mest med kva? Det er ei interessant bok om store personlegdomar. Mange av dei som blir omtalt har gjort store ting for USA og andre mindre ting. Somme har gjort bra ting og andre dårlege ting. Denne boka fortel alt på ein bra måte.

S
Simen – 07.02.2008

– Det virker i grunn ganske sært å lese om de amerikanske presidentene, men når alt kommer til alt er boka ganske artig skrevet slik at man faktisk gidder lese den ut allikvel. Egentlig veldig morsomt å se hvordan så forskjellige menn kan ha blitt presidenter i USA. Det er ei veldig tykk bok, så det er litt om alle, både de kjente og de litt mindre kjente. Allikvel må det vel nesten sies at å lese hudrevis av sider om de amerikanske presidentene kanskje ikke er noe enhver av oss gidder bruke tida på. Allikevel vil jeg anbefale alle med noe som helst interesse for temaet å lese denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på USAs presidenter:

USA

Geert Mak
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1999

Gunnar Staalesen
Paperback 
229,-

1900

Gunnar Staalesen
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv