Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Polare maskuliniteter

fra oppdagelsen av Svalbard til heltetidas siste time

Norge er en polarnasjon. Polarområdene representerer ideer om vågemot, dødsforakt og evne til å klare seg under ekstreme forhold. Det er og blir et monokjønnet område med barske maskuline idealer. For de fleste heter nasjonens polare helter Nansen og Amundsen. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 296,-
Norge er en polarnasjon. Polarområdene representerer ideer om vågemot, dødsforakt og evne til å klare seg under ekstreme forhold. Det er og blir et monokjønnet område med barske maskuline idealer. For de fleste heter nasjonens polare helter Nansen og Amundsen. Forfatter Marit Anne Hauans polare helter har helt andre navn: ekspedisjonsmedlemmet Gerrit de Veer, skipperen Johan Kulstad, eventyrskikkelsen Berner Jørgensen, isbjørnkongen Henry Rudi, fangstmannen Wanny Woldstad blant flere.

I denne boka analyseres fortellinger fra polarområdene gjennom 425 år, fra dagboka fra Willem Barentsz. oppdagelse av Svalbard til vår tid. Utenom denne aller første og eldste kilden som undersøkes, er det fortellinger av og om mennesker fra Nord-Norge som er kildene til studie av polar maskulinitet og identitet, polare erfaringer og praksiser. Skipsjournaler, dagbøker, fangstbiografier, noveller, avis- og magasinartikler samt intervjuer og utstillinger nyanserer et nasjonalt ensidig bilde av polarmannen og gir ny innsikt om polarhistoria sett nordfra.

Marit Anne Hauan er førsteamanuensis i kulturvitenskap ved Polarmuseet, UiT - Norges arktiske universitet.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
259
ISBN
9788281044791
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Polare maskuliniteter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv