9. april - time for time - Alf R. Jacobsen

9. april - time for time

«Visst Fanden skal der skytes med skarpt!» Så var Norge i krig. I en tid der nasjonen igjen er i full beredskap er det med stor interesse man leser historien om det viktigste døgnet i vår historie. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 381,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 381,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Ordren om å skyte med skarpt ble gitt av festningskommandant Birger Eriksen på Oscarsborg denne råkalde aprilmorgenen ved Oslofjorden. Et avgjørende øyeblikk for ham og for Norgeshistorien.

De avgjørende øyeblikkene
I 9. april – time for time får vi vite hvordan ordene falt i de avgjørende øyeblikkene da Norge ble invadert i 1945. Alf R. Jacobsen er en pioner innen norsk gravejournalistikk og har skrevet en rekke kritikerroste bøker om 2. verdenskrig, blant annet Kongens nei, som også ble filmatisert. I denne nye boka, med nye kart og nytt kildemateriale, følger vi det dramatiske døgnet da Norge ble angrepet 9. april 1940 minutt for minutt, time for time. Mye gikk galt i disse avgjørende øye- blikkene i Norges historie, og manges liv og skjebner ble beseglet.

Grundig forarbeide
9. april – time for time bygger på mer enn 10 års undersøkelser i norske og utenlandske arkiver. Jacobsen tar oss med Norge rundt i den første helhetlige og faktabaserte gjennomgangen av Norges skjebnedøgn fra kvelden 8. april til grålysningen den 10. april.

Rikt illustrert
Boken er rikt illustrert med kart over strategiske punkter og bildemateriale. Du finner de ikoniske bildene fra 9. april, men også hittil upublisert stoff fra nye kilder. I tillegg er det et vedlegg bestående av et minileksikon som i tekst og illustrasjoner gir en oversikt over våpentyper, fly og flåte- styrker som var i aksjon dette dramatiske døgnet, både på norsk, britisk og tysk side.

At vi i Norge i dag igjen opplever beredskap og tiltak som minner om krigens dager gjør Jacobsens gjennomgang mer aktuell enn noen gang.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vega forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 648
ISBN: 9788282116664
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
Nr: 8161909
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

ALF R. JACOBSEN (f. 1950) er en av Norges fremste krim- og dokumentar- forfattere, og har skrevet et førtitalls bøker og filmmanuskripter. Han har journalistbakgrunn fra bl.a. VG og NRK Brennpunkt og har mottatt en rekke utmerkelser, som Riverton- prisen, SKUP-prisen og Petter Dass- medaljen. De senere årene har han skrevet en serie kritikerroste bøker om angrepet på Norge i 1940, som ved hjelp av nye kilder kaster nytt lys over vår krigshistorie. I 2015 ble han tildelt prisen Fangenes testamente for sitt bidrag til å styrke kunnskapen om annen verdenskrig.