Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

År null

en fortelling om 1945

«Hvordan så verden ut ved frigjøringen i 1945? Hva skjedde med alle menneskene som i seks år hadde levd i en unormal tilværelse? Dette handler Ian Burumas fabelaktige fortelling fra 1945 i Europa og Asia om.»

Bergens Tidende

Alle snakker om fredsvåren. Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. Enorme fysiske ødeleggelser preget store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. Titalls millioner mennesker var døde eller skadede. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 149,-
Alle snakker om fredsvåren. Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. Enorme fysiske ødeleggelser preget store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. Titalls millioner mennesker var døde eller skadede. Hatet mot okkupantmakten, krigsforbrytere og overløpere skulle få utløp - samtidig som lov og rett og sivilisasjon mange steder måtte gjenoppbygges fra grunnen. Folk sultet og var syke, svartebørsen blomstret, millioner kom hjem fra slagmarken, konsentrasjonsleirenes redsler ble avdekket, flyktninger i hundretusenvis var på vandring.

Samtidig var 1945 en tid for optimisme og gjenoppbygging, for fremtidsvisjoner og fredstanker. For dem som skulle starte på nytt, var utfallet likevel uvisst: Hva slags liv ventet dem? Hva ville vinne frem - fremskritt og fellesskap eller kaos og destruksjon?

Ian Buruma er en av verdens mest kjente historikere i dag, og en anerkjent essayist, romanforfatter og kritiker. På bakgrunn av vanlige folks fortellinger verden over har han skrevet en stort anlagt beretning om året da verden ble født på ny. Det er en begivenhet når Burumas gripende storverk nå utkommer på norsk, 70 år etter fredsvåren.

Medlemsvurdering:
Nok en god og opplysende bok om brytningen mellom 2. Verdenskrig som sluttet i 1945 og dette spesielle året og inn i den nye tiden som skulle komme

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788232800070
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Year zero

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Hvordan så verden ut ved frigjøringen i 1945? Hva skjedde med alle menneskene som i seks år hadde levd i en unormal tilværelse? Dette handler Ian Burumas fabelaktige fortelling fra 1945 i Europa og Asia om.»

Guri Hjeltnes, VG

Kunders vurdering

B
Brit – 08.06.2020

– År null

j
jonna gimming – 19.02.2016

– år null - ian buruma

J
Jarle Aas – 02.02.2016

– Nok en god og opplysende bok om brytningen mellom 2. Verdenskrig som sluttet i 1945 og dette spesielle året og inn i den nye tiden som skulle komme

Oppdag mer

Bøker som ligner på År null:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv