Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ardennene 1944

Hitlers siste sjansespill

«Beevor får på mesterlig vis frem hvor avgjørende enkeltindividers personlighetstrekk kan være selv i et gigantisk militært maskineri. [...] Beevors nærhet til soldatenes verden gjør dette til en uromantisk og sannferdig krigshistorie, som lukter krutt, død og djevelskap.»

VG

I Ardennene 1944 forteller Antony Beevor om sammenstøtet som endelig brakk ryggen på Det tredje riket. 16. desember 1944 igangsatte Hitler det som skulle bli hans siste og høyst risikable forsøk på å vinne Europa. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
I Ardennene 1944 forteller Antony Beevor om sammenstøtet som endelig brakk ryggen på Det tredje riket. 16. desember 1944 igangsatte Hitler det som skulle bli hans siste og høyst risikable forsøk på å vinne Europa. Ved å sette inn støtet i de snødekte skogene i Ardennene og brøyte seg vei til Antwerpen, håpet han å splitte de allierte og presse de allierte ut av krigen. Men slik skulle det ikke gå.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
512
ISBN
9788202511487
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Ardennes 1944
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelen Damm bestselger

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Beevor får på mesterlig vis frem hvor avgjørende enkeltindividers personlighetstrekk kan være selv i et gigantisk militært maskineri. [...] Beevors nærhet til soldatenes verden gjør dette til en uromantisk og sannferdig krigshistorie, som lukter krutt, død og djevelskap.»

Sten Inge Jørgensen, VG

«Med omfattende kunnskaper og ofte fremragende fortellerteknikk levendegjør Beevor vår nære historie. Beevor er etablert som krigskronikøren framfor noen.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Kunders vurdering

V
Vidar Steen-Hansen, medlem nr. 68068975 – 04.01.2017

– Meget interessant med detaljer om handlingene

P
Per Jandal – 26.03.2016

– Helt topp!!!

M
Morten Ericson – 21.03.2016

– Antony Beevors bok om slaget om Ardennene følger den samme oppskriften som han har brukt i tidligere bøker om andre verdenskrig, men denne gangen er han kanskje ikke like objektiv som han pleier. Det skinner for eksempel tydelig igjennom at han ikke har all verdens til overs for feltmarskalk Montgomery, men det er han jo ikke alene om. Skal man bemerke noe som helst, må det være måten Beevor bruker kildehenvisninger på. Personlig synes jeg det er en svakhet at ikke kildebruken er referert fortløpende gjennom teksten. Dessuten er det - som tilfellet er med hans øvrige bøker - en forvirrende praksis mht. navngiving av militære enheter. I noen tilfeller er de oversatt fra originalspråket, i andre tilfeller ikke. Det betyr at man virkelig må holde konsentrasjonen oppe om man skal klare å skille "venn fra fiende". Men, som alltid, en meget lesverdig bok.

H
Henry Jostein Hatlen – 31.01.2016

– Masse detaljer vanskelig å holde styr på. Navn på hærsjefer, avdelinger og fronter er til sine tider uoversiktelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ardennene 1944:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arnhem

Antony Beevor
Innbundet 
363,- 399,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv