Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Arnhem

kampen om broene, 1944

«Antony Beevor er på tokt igjen, og han vet å rigge en story. Den britiske forfatteren og historikeren gjenskaper de alliertes siste store nederlag og nazistenes grufulle hevn så det suser over sidene.»

Guri Hjeltnes, VG

Arnhem - kampen om broene. 1944 er historien om fallskjermkrigen om broene i Nederland i 1944 av Storbritannias mestselgende historiker, Anthony Beevor. Operasjon Market Garden, som tok sikte på å avgjøre krigen ved å kapre broene som førte til den Nedre Rihnen, var et vågestykke. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Arnhem - kampen om broene. 1944 er historien om fallskjermkrigen om broene i Nederland i 1944 av Storbritannias mestselgende historiker, Anthony Beevor. Operasjon Market Garden, som tok sikte på å avgjøre krigen ved å kapre broene som førte til den Nedre Rihnen, var et vågestykke. Prisen for nederlag var imidlertid katastrofalt høy, ikke minst for nederlenderne som risikerte alt i å hjelpe de allierte styrkene. Tyskernes gjengjeldelse var nådeløs og varte helt til krigens slutt. Antony Beevor gjenskaper de grusomme hendelsene i dette dramatiske slaget og går rett til selve hjertet av krigen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202627041
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Arnhem

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Antony Beevor er på tokt igjen, og han vet å rigge en story. Den britiske forfatteren og historikeren gjenskaper de alliertes siste store nederlag og nazistenes grufulle hevn så det suser over sidene.»

Guri Hjeltnes, VG

«Antony Beevor er en mester som krigshistoriker og skuffer ikke når han skriver om slaget ved Arnhem. Historien om generalers forfengelighet, dårlig planlegging og enkeltsoldaters ekstreme heltemot er godt lesestoff.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Kunders vurdering

H
Henrik Porsmo – 08.01.2020

– Det ble for mange detaljer i denne boken. Burde vært redusert med ca 1/3 del og heller konsentrert om de store linjene. Rangerer Stalingrad, Berlin og Ardennene av samme forfatter klart foran.

t
tore – 15.10.2019

– arnhem

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arnhem:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv