Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

D-dagen

slaget om Normandie

"Beevors mest intense, detaljrike og fortettede krigsdrama til nå. [...] D-dagen er historieformidling i en klasse for seg."

VG

Den 6. juni 1944 ble Operasjon Overlord innledet - kodeordet for invasjonen i Normandie. Da de allierte troppene gikk i land på D-dagen var det den største amfibiske operasjonen verden noensinne hadde sett. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Den 6. juni 1944 ble Operasjon Overlord innledet - kodeordet for invasjonen i Normandie. Da de allierte troppene gikk i land på D-dagen var det den største amfibiske operasjonen verden noensinne hadde sett. Slaget om Normandie varte i åtti dager og skulle komme til å markere begynnelsen på slutten til den annen verdenskrig.

I dette storslagne verket gir Antony Beevor den første omfattende skildringen av D-dagen i bokform som både tar for seg de allierte og de tyske soldatenes erfaringer, og ikke minst de franske siviles lidelser. Boken strekker seg fra planleggingen og landstigningen i Normandie, til de alliertes framrykking mot og befrielse av Paris. I det enorme kilde- og researcharbeidet har Beevor gått til de originale rapportene, til intervjuene som amerikanske krigshistorikere gjennomførte rett etter kampene, og ikke minst det store antallet dagbøker og brev som har blitt donert til arkiver og museer de senere årene. Det nye materialet viser at slaget om Normandie var langt mer brutalt enn hittil beskrevet.

Med sin enestående evne til historiefortelling og formidling forener Beevor forståelsen av storpolitikk med en innsikt i skjebnene til sivilbefolkningen og de mange menige soldatene.

Medlemsvurdering:
Velskrevet. Kombinasjonen av krigsskoleutdannet og historieutdannet forfatter fornekter seg ikke. Han er i stand til å få frem den indre striden mellom allierte offiserer, samt uenigheten innad på tysk side. Han fortsetter på mange måter der Krigens lengste dag sluttet. Boken er nok mest interessant for oss som interesserer for krigshistorie, men er også et viktig bidrag til historien fra denne avgjørende hendelsen fra andre verdenskrig

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
634
ISBN
9788202324704
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
D-day
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Beevors mest intense, detaljrike og fortettede krigsdrama til nå. [...] D-dagen er historieformidling i en klasse for seg."

Stian Bromark, Dagbladet

"Nok et kjempeverk av Beevor, om hvor meningsløs en krig alltid er (...) en gripende og glitrende beretning."

Terje Valestrand, Bergens Tidende

"Beevors autoritet ligger i bruken av kilder. Noteapparatet er omfattende, og beretningen hopper fra den ene veldokumenterte hendelsen til den andre."

Mona Ringvej, Klassekampen

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 27.09.2016

– Velskrevet. Kombinasjonen av krigsskoleutdannet og historieutdannet forfatter fornekter seg ikke. Han er i stand til å få frem den indre striden mellom allierte offiserer, samt uenigheten innad på tysk side. Han fortsetter på mange måter der Krigens lengste dag sluttet. Boken er nok mest interessant for oss som interesserer for krigshistorie, men er også et viktig bidrag til historien fra denne avgjørende hendelsen fra andre verdenskrig

G
Glad i bøker – 30.07.2009

– Boka "D-dagen" skildrer hendelsene rundt at de allierte gikk i land i Normandie 6. juni 1944. Dette var starten på slutten av andre verdenskrig. Boka skildrer langt mer enn selve denne dagen. Vi hører om forberedelsene til invasjonen, og hvordan det hele forløp fram til Paris var befridd. Vi får høre erfaringer og situasjoner både fra tyskeres og de alliertes side samt fra de sivile. Boka er et svært viktig bidrag til å lære noe om hvordan det egentlig var og hvordan det hele foregikk. Forfatteren har skrevet en meget nøye og detaljert bok om D-dagen og invasjonen i Normandie. Jeg har lært mye av å lese denne boken.

y
yngve – 17.06.2009

– Tittelen på boka er noe misvisende. En skulle tro at hele boka handler om D-dagen, men det gjør den ikke. Boka begynner like før D-dagen tar til, skildrer den, og forteller så om resten av den allierte ofensiven frem til Paris faller. Boka dekker dermed et mye større tidsrom enn bare selve dagen. Beevor har gjort en meget god jobb med å sette seg inn i det han skriver om, men boka lider samtidig litt av at det er såpass grundig. Den allierte offensiven var en enormt stor operasjon, med ørten divisjoner, arméer, avdelinger, generaler, tropper etc. Det kan bli litt rotete og vanskelig når Beevor skildrer alle de forskjellige kommandantene og avdelingene, for en som ikke er lokalkjent i Frankrike eller kjenner videre til den militære strukturen. Men en ting er boka veldig god på, og det er at Beevor benytter seg mye av dagbøker, intervjuer og brev fra soldatene som var der, fra tiden de holdt på. Dette gjør at beretningene blir veldig levende og nære. Det gir et godt innblikk i hva som foregikk, fra fotfolkets side. Boken blir dermed veldig leseverdig og verdifull.

Oppdag mer

Bøker som ligner på D-dagen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv