Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De kalte dem rottejegere

likvidasjonene utført av motstandsbevegelsen i Norge under andre verdenskrig

«. spennende lesning. Veum har en fortellernerve som gjør hendelsene nære og sterke»

Bok365

I denne boken gis en detaljert bakgrunn og beskrivelse av likvidasjonene som ble utført av norske motstandsgrupper under andre verdenskrig. Eirik Veum har fått tilgang til kilder og arkivmateriale som tidligere ikke har vært offentliggjort og skriver frem historien om de dramatiske hendelsene som sentrale personer innen motstandsbevegelsen ønsket å holde unna offentligheten. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 399,-
I denne boken gis en detaljert bakgrunn og beskrivelse av likvidasjonene som ble utført av norske motstandsgrupper under andre verdenskrig. Eirik Veum har fått tilgang til kilder og arkivmateriale som tidligere ikke har vært offentliggjort og skriver frem historien om de dramatiske hendelsene som sentrale personer innen motstandsbevegelsen ønsket å holde unna offentligheten. Denne boken handler om personene som ble likvidert, hvorfor de måtte dø og hvem som tok livet av dem. Likvidasjonene var en ekstrem form for krigføring. Å drepe et menneske på kloss hold var belastende for dem som fikk slike oppdrag. For første gang blir personene som utførte likvideringene, de som ble kalt «rottejegere», navngitt.
Eirik Veum har gjort et nybrottsarbeid med å finne frem til omstendighetene rundt likvidasjonene og viser hvor viktig det er å fortsette å arbeide med de historiske kildene fra krigen. De kalte dem rottejegere er et viktig tilskudd til norsk krigshistorie.

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Bokmål
ISBN
9788248930976
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
De kalte dem rottejegere

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«. spennende lesning. Veum har en fortellernerve som gjør hendelsene nære og sterke»

Bok365

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på De kalte dem rottejegere:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv