Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De siste vitnene

solo for barnestemme

«Forfatterens menneskelighet løfter ofrene opp av de anonyme statistikkene og gir dem personlighet og verdighet.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

Nobelprisen i litteratur 2015!

Førti år etter annen verdenskrig oppsøker Svetlana Aleksijevitsj kvinner og menn som ved krigens utbrudd i Sovjetunionen bare var barn. Hun ber dem minnes årene med krig - og de forteller . Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 194,-
Nobelprisen i litteratur 2015!

Førti år etter annen verdenskrig oppsøker Svetlana Aleksijevitsj kvinner og menn som ved krigens utbrudd i Sovjetunionen bare var barn. Hun ber dem minnes årene med krig - og de forteller ... at de sprang ut for å omfavne de tyske soldatene ettersom de trodde at det var deres egne pappaer som kom hjem - de hadde bare sett dem i uniform ... at de var så sultne at de slikket kjelene til lukten var borte ... at naboens hund satt og gråt i ruinene ...

Boka inneholder hundre fortellinger om barn i krig fra vinneren av Nobelprisen i litteratur 2015.

«Barnas vitnemål er fullt overførbare til det som nye generasjoner i dag tvinges til å lide seg gjennom i krigens Syria, Afghanistan og Iran.» Dagnes Nyheter

Medlemsvurdering:
Sterk, gripende bok. En nyttig bok for yngre generasjoner

Inger Tjaberg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
345
ISBN
9788248919780
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Poslednie svideteli
Format
20 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Forfatterens menneskelighet løfter ofrene opp av de anonyme statistikkene og gir dem personlighet og verdighet.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

«Når krigen blir sett nedenfra, blir den om mulig enda verre.»

Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

«[Det er] barnas opplevelser i den store fedrelandskrigen som fortelles i rørende, gruoppvekkende og hjerteskjærende vitnesbyrd.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Det er ikke lett å lese denne boken uten å kjenne gråten i halsen. (...) Aleksijevitsj har levert et unikt og særdeles viktig bidrag til vår felles historiske arv.»

Sten Inge Jørgensen, VG

Kunders vurdering

E
Erik Anker – 15.06.2016

– Jeg holder på med boken, men jeg har vært svært begeistret for de 3 andre bøkene jeg har lest av Aleksijevitsj. Spesielt Krigen har intet kvinnelig ansikt er noe av det sterkeste jeg har lest på en del år, men det er litt for tidlig å gi endelig karakter til De siste vitnene

I
Ingvil – 10.06.2016

– Utrolig viktig bok. Brutal lesning, og takknemlig for at hun har orket å skrive om dette.

I
Ivar r – 07.06.2016

– Meget fornøyd med servicen

I
Ingeborg Ljones – 05.06.2016

– Veldig bra! Likevel synes jeg Slutten for det røde mennesket var enda bedre, den ville helt sikkert fått en sekser av meg.

I
Inger Tjaberg – 03.06.2016

– Sterk, gripende bok. En nyttig bok for yngre generasjoner

L
Lisbeth Sollunn – 02.06.2016

– En sterkt bok, som ga meg kunnskap om endel av krigshistoria, som til nå var ukjent for meg

M
Marianne – 02.06.2016

– Mest fordi jeg synes språket virker som om oversettelsen er ganske dårlig

K
Kjell Skaraberget – 02.06.2016

– Meget bra.

M
Marit Kristensen – 01.06.2016

– Viktige vitner - sterke beretninger

D
Dag Brekke – 01.06.2016

– En nær og intens beretning om et neglisjert tema. Rystende og rørende og en sterk oppfordring til å la våpnene ligge. Barnas stemme overbeviser.

J
John Thuv – 01.06.2016

– Sterkt og gripende

H
Hilleborg Heggen – 01.06.2016

– Glimrende Som de ridligere bøkene hennes. Det blir et kor som tvinger oss til å ta del i uhyrlighetene.

M
Madelaine – 01.06.2016

– Dette er den sterkeste skildringen jeg har lest av 2.verdenskrig. Man har kanskje ikke hørt så mye om sovjets sivile tap, her får man detaljerte og grusomme beskrivelser om hverdagen med tysk invasjon. Disse barnas historier er hjerteskjærende og forferdelige, og både det vanskeligste og viktigste jeg har lest om denne krigen.

B
Bjørg K. Hjelle – 01.06.2016

– De siste vitnene

E
Evy Ann Engan Bergum – 01.06.2016

– Fantastisk, gripende og trist

M
Mette Solberg – 01.06.2016

– Jeg holder på å lese De siste vitnene, som er historier, beretninger og inntrykk fra den 2. verdenkrig. Betraktet med barns øyne. Beretningene rører ved oss, og mange av historiene kunne vært fra krigsrammede land idag. Personene som forteller er nå voksne, og de har et yrke og en sivilstand idag. Dette at barnas nåværende yrke er nevnt, gjør noe med hvordan vi oppfatter fortellingen/inntrykket fra krigen. Boka er svært interessant med tanke på flyktningsituasjonen vi står overfor i Europa idag.

B
Bjørg Lyngås – 31.05.2016

– Gripende fortellinger fra 2.verdenskrig

S
Signe Dorrit Wilhelmsen – 31.05.2016

– Vanvittig spennende. Liker også at man her blir kjent med de involverte i politiet på det private plan. Godt skrevet. Vanskelig å legge fra seg.

T
Turid Ϙvsthus – 31.05.2016

– Det er bra at historiene kommer frem, selv om det er lenge siden. Akkurat nå trenger vi dem likevel, med tanke på alt det fryktelige som nå skjer i Midt-Ϙsten. Fortell det igjen og igjen, og send bøkene til de styresmaktene som nå vil sende soldater fra Norge til krigssonen! De burde vite at krig bare skaper sorg og ødeleggelse! Ingenting blir bedre av drap, bomber og granater! Ingenting blir bedre av at millioner av fortvilte og desperate mennesker er på flukt! Vi trenger denne boken og de andre av samme forfatter! Det er en sterk og sann bok. Det er en enestående, gripende, sjokkerende og forferdende bok om ufattelige lidelser og ondskap. Jeg har ikke klart å komme gjennom alle historiene. Jeg har selv erfaringer fra krigen som er knyttet til min fars motstandsbevegelse. Han fikk dødsdom men klarte såvidt å flykte til England. Tyskerne tok alt vi eide, min mor ble fengslet og vi var tre mindreårige søsken etterlatt. Barnas historier i boken er mer grufulle, og hadde større konsekvenser. Barnas og kvinnenes historie har ikke vært nok i fokus. De har gjort sin heltemodige innsats tillike med mennene. Men de store heltene og historiefortellerne er oftest menn.

W
Wenche svensson – 31.05.2016

– Godt skrevet

A
Aud Gunvor Lægreid – 31.05.2016

– Jeg var selv barn under krigen ( i Norge ) Vi manglet mye og varofteredde, mendet kommer nok ikke opp mot det som disse barna opplevde. Det var sterk og rystende lesing. Godt fortalt via forfatteren.

A
Anne D. Svendsen – 31.05.2016

– Hjerteskjærende og veldig viktig!

M
Marie Nordvik,Trondheim. – 31.05.2016

– En grusom bok,men veldig viktig for alle å lese. Jeg måtte legge den fra meg og ta pauser fra lesingen av og til. Den viser virkelig hvilken djevelskap krig egentlig er, og det er ufattelig hva disse barna opplevde i krigsårene ! Bør leses over en viss alder.

N
Nina Inayat – 31.05.2016

– En sterk bok, om barn som har blitt merket for livet

V
Venke Eriksen – 31.05.2016

– de siste vitnene

J
Jan Erik Bakke – 31.05.2016

– Meget god roman.Det er ikke til og forstå en må ha vært der og oplevd grusomhetene fornedrelsene.Ord blir så fattige. E

G
Gro – 31.05.2016

– bok

B
Bodil – 30.05.2016

– Anbefales :-)

G
Gina Gabrielsen – 30.05.2016

– Tankevekkende, lærerik og grusomme beretninger. Alt i alt ei fantastisk bok.

A
Alf Kolbjørn Nilsen – 16.05.2016

– Det var en av de beste bøkene jeg har lest om opplevelsene til barn i krig. Vi hadde det tross alt bra i Norge. Jeg skal kjøpe mer av henne når lommeboka tillater det.

M
Marianne – 28.04.2016

– En tilsynelatende enkel bok om ett tema som er alt annet en enkelt. Godt skrevet og en fryd å lese.

R
Ragna Karina Priddy – 27.04.2016

– Disse fortellingene tar grep om hjerterota på leseren. Det skjer uten føleri, men rett og slett fordi Svetlana låner øre til barna, og formidler deres stemmer til oss.

R
Runhild, redaktør i Bokklubben – 14.03.2016

– Svetlana Aleksijevitsj er en sjelden fugl i litteraturens verden. Hennes særegne sjanger, der hun slipper medmenneskers stemmer til, direkte og nakent, er sterk og vital lesning. Historiene er like varierte som menneskene som forteller dem - denne gangen overlevende etter andre verdenskrig. De var barn under krigen og forteller som de barna de var dengang, såre, triste, forskrekkede - men også varme historier om vennskap og omsorg.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 01.03.2016

– Aleksijevitsj skriver vondt, sterkt og fryktelig bra. Så bra at hun fikk Nobelprisen i litteratur i 2015! Og det er fortjent, Aleksijevitsj skriver enormt bra, men samtidig veldig tilgjengelig. Dette er rett og slett en unik sjanse til å lese en Nobelprisvinner. I de siste vitnene har Aleksijevitsj snakket med de som var barn under 2. verdenskrig og på sin helt særegne måte formidler hun deres tanker og opplevelser til dagens lesere

Oppdag mer

Bøker som ligner på De siste vitnene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv