Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den glemte soldat

dagbok fra østfronten 1942-1945

Dette er beretningen om en ung soldats tur retur helvete. I 1942 meldte Guy Sajer seg frivillig til det tyske felttoget på østfronten. Tre år senere kom han hjem igjen som et annet menneske, formet av nederlaget og krigens redsler. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Dette er beretningen om en ung soldats tur retur helvete. I 1942 meldte Guy Sajer seg frivillig til det tyske felttoget på østfronten. Tre år senere kom han hjem igjen som et annet menneske, formet av nederlaget og krigens redsler.

Medlemsvurdering:
Det er mange førstepersonsskildringer fra andre verdenskrig og dette er utvilsomt en av de aller beste. En del har reist spørsmål om historien fra Guy Sajer er selvopplevd i form av at forfatteren har et nokså omtrentlig forhold til stedsangivelser og at man ikke kan finne igjen navn som går igjen i boken. Etter at man har lokalisert soldater som har tjenestegjort sammen med forfatteren har denne debatten etterhvert blir lagt død. Selv om stedsangivelsene kanskje ikke er presise nok så er dette en levende skildring av hvordan en soldat opplevde kamper, trefninger og "dagliglivet" i krigen. Dette er en svært engasjerende bok som det er vanskelig å legge fra seg, og gir et innblikk i hvor mye et menneske kan tåle selv i ekstreme situasjoner. Det er ingen egentlige helter i boken og forherligelse av krig, snarer tvert i mot. Etter min oppfatning vil en leser av boken takke seg lykkelig for at man ikke var en del av denne konflikten og man får bare håpe om at en slik konflikt aldri skjer igjen. En virkelig god og engasjerende skildring som det er vel verd å få med seg.

Einar

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202833268
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Le soldat oublié

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

E
Einar – 23.01.2010

– Det er mange førstepersonsskildringer fra andre verdenskrig og dette er utvilsomt en av de aller beste. En del har reist spørsmål om historien fra Guy Sajer er selvopplevd i form av at forfatteren har et nokså omtrentlig forhold til stedsangivelser og at man ikke kan finne igjen navn som går igjen i boken. Etter at man har lokalisert soldater som har tjenestegjort sammen med forfatteren har denne debatten etterhvert blir lagt død. Selv om stedsangivelsene kanskje ikke er presise nok så er dette en levende skildring av hvordan en soldat opplevde kamper, trefninger og "dagliglivet" i krigen. Dette er en svært engasjerende bok som det er vanskelig å legge fra seg, og gir et innblikk i hvor mye et menneske kan tåle selv i ekstreme situasjoner. Det er ingen egentlige helter i boken og forherligelse av krig, snarer tvert i mot. Etter min oppfatning vil en leser av boken takke seg lykkelig for at man ikke var en del av denne konflikten og man får bare håpe om at en slik konflikt aldri skjer igjen. En virkelig god og engasjerende skildring som det er vel verd å få med seg.

y
yngve – 21.07.2009

– Dette er en utrolig sterk beretning om en soldats opplevelser og beskrivelser av redslene ved krig. Bare på grunn av dét er boken utrolig verdifull lesning. Men i tillegg skildrer den ikke en hvilken som helst konflikt, og er fenomenalt godt skrevet. Det er tydelig at forfatteren skriver dette en god stund i etterkant av handlingene, og har reflektert en del. Grunnen til at ikke boken får toppkarakter, er at forfatterens vidløftige betraktninger av og til tar overhånd, slik at det kan være vanskelig å få med seg hva som faktisk skjer handlingsmessig. Men boken er som sagt godt skrevet, historien er godt fortalt, og gir et unikt inblikk i et grusomt kapittel av krigshistorien slik det ble opplevd av en ung mann som var til stedes. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den glemte soldat:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv