Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Deres ære var troskap

nordmenn drept i tysk krigstjeneste

Av 4800 nordmenn i tysk krigstjeneste under andre verdenskrig falt nærmere 900. De fleste ble drept eller meldt savnet i krigshandlinger, noen døde også av sykdom, under opptrening eller av andre krigsrelaterte årsaker. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 169,-
Av 4800 nordmenn i tysk krigstjeneste under andre verdenskrig falt nærmere 900. De fleste ble drept eller meldt savnet i krigshandlinger, noen døde også av sykdom, under opptrening eller av andre krigsrelaterte årsaker. Under mottoet «Min ære er troskap» hadde de avlagt ed til Adolf Hitler og Vidkun Quisling. Deres ære var troskap er en oppdatert, omarbeidet og utvidet utgave av boken De som falt. Den vakte voldsom oppsikt da den ble utgitt høsten 2009. For første gang ble det lagt frem en samlet oversikt over hvem de drepte frontkjemperne var, hvordan de ble drept og hvor de ble gravlagt eller meldt savnet. I årene etter den første utgivelsen er en rekke nye arkiver åpnet i Norge, Tyskland og Russland. Denne oppdaterte og utvidede boken inkluderer flere falne nordmenn som tidligere ikke har stått på oversiktene over personer drept i tysk krigstjeneste. Boken gir også et bredere innblikk i rekruttperioden, kampsituasjoner, livet ute ved frontstillingene og tiden etter tjenesten i Waffen-SS. Boken forteller også en historie om hva krig egentlig er. Her er det ingen helter. Krig er en kamp for å overleve. Deres ære var troskap handler om død, lidelse, smerte og sorg.

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
528
ISBN
9788282116725
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

G
Glad i bøker – 02.03.2010

– Boka "De som falt" handler om nordmenn som døde i tysk krigstjeneste. Det var i overkant av 12000 nordmenn som meldte seg til tysk krigstjeneste. Disse deltok i Østfronten og kjempet for Hitler. 836 nordmenn falt i krigshandlinger, døde i fangenskap eller i ulykker. Her får vi se en oversikt av disse nordmennene med navn, bilde og personalia. Det er ei bok om lidelse, nederlag død og fordervelse. For første gang får vi komme litt nærmere inn på disse menneskene og de er ikke bare et tall. Vi får høre om deres redsler, håp og sorger. Forfatteren har intervjuet noen gjenlevende frontkjempere, og de gir sitt bidrag. Det er en side av krigen vi har hørt lite om, men den er viktig for å gi et komplett bilde av norsk krigshistorie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Deres ære var troskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv