Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det angår også deg

Herman Sachnowitz forteller

Dette er den gripende historien til norsk-jødiske Herman Sachnowitz, som sammen med sin far og sju søsken ble sendt til Auschwitz under den annen verdenskrig. Hermans far og de tre søstrene ble gasset i hjel ved ankomsten til leiren, mens Herman og de fire brødrene hans klamret seg fast til livet, så lenge som mulig. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Dette er den gripende historien til norsk-jødiske Herman Sachnowitz, som sammen med sin far og sju søsken ble sendt til Auschwitz under den annen verdenskrig. Hermans far og de tre søstrene ble gasset i hjel ved ankomsten til leiren, mens Herman og de fire brødrene hans klamret seg fast til livet, så lenge som mulig. Herman sto snart alene tilbake av en familie på ni. Og han bestemte seg: Han skulle tilbake til Norge. Han skulle overleve. Og han hadde tilfeldigvis skrevet seg inn som musiker i fangeleiren. Her er hans dramatiske historie. Boken ble i 2015 kåret til en av de ti mest betydningsfulle norske bøkene om andre verdenskrig. Tor Stokkes innlesning ble opprinnelig sendt som opplesningsserie i NRK Radio i 1979.

Medlemsvurdering:
innteressant å lese hvor Hj----- folk kunne ha det under krigen.

Terje Waaler

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202530174
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

T
Terje Waaler – 18.10.2017

– innteressant å lese hvor Hj----- folk kunne ha det under krigen.

I
Ida – 26.06.2017

– Sitter og strigråter over den ondskapen som blir beskrevet. Har lest flere bøker om Holocaust - men denne er så utrolig bra skrevet. Klarer ikke å lese alt på en gang - må ta litt av gangen. Er mye å fordøye her.

K
Kris – 24.11.2007

– "Det angår også deg" er en bok skrevet av Herman Sachnowitz. Herman Sachnowitz er jøde, og som sikkert selv kan tenkes, ble han sendt til Auschwitz. Herman skildrer og forteller om hva som egentlig foregikk med jøder, og andre "nedprioriterte" menneskeklasser. Han forteller også om hvordan han greide å overleve konsentrasjonsleiroppholdet. Det var først etter at læreren vår leste et lite utdrag fra boka, at øynene mine våknet. Rett etter skoledagen gikk jeg ned på biblioteket og lånte boka. Etter det fikk jeg nesten problemer med legge den vekk. Bare tanken på at dette har skjedd i virkeligheten gjorde at det gikk kaldt nedover ryggen på meg. Forfatter Herman Sachnowitz fortjener all heder og ære for denne boka. "Det angår også deg" er en bok som enhver person burde lese!

j
jony – 15.02.2006

– Handlingen begynner i Tønsberg den 26. oktober i 1942. Denne dagen blir omtalt som den norske krystallnatten hvor et stort antall jøder ble arrestert og ført til konsentrasjonsleirene i Auschwitz. Denne natten hvor historien begynner blir Herman og hans familie arrestert og sendt videre med det tyske fangeskipet Donau til Stettin i Tyskland. Etter min mening er bare en hovedperson i boken, og det er Herman Sachnowitz. Vi får veldig lite informasjon om de øvrige familiemedlemmene, med unntak av Frank. Han gir ingen detaljert beskrivelse av sine medfanger eller tyskerne.
Jeg har lest mange bøker i løpet av livet, men denne er en av de sterkeste og mest interessante bøkene jeg har lest. Boken er pensum for veldig mange skoler og er ment som å være et element i pensum om den andre verdenskrig, som jeg tror fungerer veldig bra.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det angår også deg:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv