Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det var her det skjedde

en guidebok til hendelser i Oslo under andre verdenskrig : med forslag til syv turer rundt i byen

Boken kommer 70 år etter at tyskerne okkuperte Oslo i aprildagene 1940. Vi opplever i dag en fornyet interesse for de mange dramatiske hendelsene byen vår opplevde under andre verdenskrig. Men Hvor fant de forskjellige hendelsene sted? Ottar Samuelsen har laget en guidebok med turer rundt i Oslo. Les mer

245,-

269,- Spar: 24,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 228,-
Boken kommer 70 år etter at tyskerne okkuperte Oslo i aprildagene 1940. Vi opplever i dag en fornyet interesse for de mange dramatiske hendelsene byen vår opplevde under andre verdenskrig. Men Hvor fant de forskjellige hendelsene sted? Ottar Samuelsen har laget en guidebok med turer rundt i Oslo. Derfor foreligger nå en bok blant annet med forslag til syv forskjellige rundturer. Turene er lagt blant annet til åsteder for kamphandlinger, rettersteder, likvidasjoner samt motstandsbevegelsens tilholdssteder.

Detaljer

Forlag
Dinamo forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
223
ISBN
9788280712127
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
20 x 14 cm

Kunders vurdering

D
Drot – 03.12.2009

– Andre verdenskrig slutter aldri å interessere, og dersom du bor i Oslo-området eller har et forhold til byen vil denne boken garantert vekke din interesse. Det var her det skjedde presenterer alle de viktigste hendelsene i Oslo under krigen, og gir et historisk sus, på godt og vondt, til mange av byens hus og plasser. Kanskje vil du oppdage at et kjedelig hus du passerer på vei til jobben faktisk var tilholdssted for motstandsbevegelsen, eller at Sønsteby utførte sabotasjeaksjoner rett ved der du bor. Boken er svært rikt illustrert, med flotte bilder fra de akutelle stedene-tatt på samme årstid og sammte tid på døgnet. Jødedeportasjonene er også beskrevet på en levende måte som gir et grufullt bilde av hvordan uskyldige mennesker ble hentet i sine osloleiligheter og sendt med "Donau" til den sikre død. Boken anbefales til alle med interesse for andre verdenskrig og/eller Oslos historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det var her det skjedde:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lazarus
249,-

Lazarus

Kjell Ola Dahl
Innbundet 
249,- 429,-

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Haiene

Øistein Borge
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv