Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dødsmarkene

Europa mellom Hitler og Stalin

"Genuint knusende... Jeg har aldri sett en bok som den."

New Republic

Forfatteren av den internasjonale bestselgeren Om Tyranni, gir oss i denne boken den definitive historien om Hitlers og Stalins massedrapspolitikk - som forklarer hvorfor Ukraina har vært i sentrum av vestlig historie det siste århundret. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
Forfatteren av den internasjonale bestselgeren Om Tyranni, gir oss i denne boken den definitive historien om Hitlers og Stalins massedrapspolitikk - som forklarer hvorfor Ukraina har vært i sentrum av vestlig historie det siste århundret.

«Dødsmarkene» er betegnelsen på området mellom Berlin og Moskva. Her, midt i Europa, midt i det 20. århundret, drepte nazistene og det sovjetiske regimet til sammen 14 millioner sivile. Etter andre verdenskrig ble historiene om disse massedrapene skjult bak jernteppet.

En av verdens ledende historikere, Timothy Snyder, viser på en ny og original måte sammenhengen mellom Hitlers holocaust og Stalins terror. Gripende fortalt gjennom brev, dagbøker og notater funnet på ofrene avdekkes glemte episoder fra regimenes massedrap.

Med et nytt etterord som tar for seg relevansen av disse hendelsene for det moderne demokratiets tilbakegang, er Dødsmarkene helt nødvendig lesning for alle som ønsker å forstå den sentrale tragedien i moderne historie og dens betydning i dag.

Detaljer

Forlag
Forlaget Press
Språk
Bokmål
ISBN
9788232805143
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Bloodlands

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Genuint knusende... Jeg har aldri sett en bok som den."

New Republic

"Et magisterarbeid... Snyders beretning er engasjerende, encyklopedisk."

Foreign Affairs

"En oppsiktsvekkende nytolkning av perioden ... en fantastisk bok."

New Yorker

"Snyder ... tvinger oss til å se direkte på hele spekteret av ødeleggelser begått først av Stalins regime og deretter av Hitlers rike .... En omfattende og veltalende beretning."

New York Times Book Review

"En modig og original historie om massedrap i det tjuende århundre."

Anne Applebaum, New York Review of Books

"Et suverent vitenskapelig arbeid, fullt av avslørende detaljer, smart kompilert ... og på steder vakkert skrevet ... Snyder yter rettferdighet til grusomheten til emnet sitt gjennom kraften i historiefortelling."

The Sunday Times

"Dødsmarkene er uten sammenligning den mest brutale, den dypest rystende og mest gripende framstilling jeg har lest av europeisk historie fra mellomkrigstid og Den andre verdenskrigen."

Leif Ekle, NRK

"Gripende og omfattende .... Mr. Snyders bok er revisjonistisk historie av beste slag: i ledig, tett argumenterende prosa, med nitid bruk av statistikk, får han leseren til å revurdere noen av de mest kjente episodene i Europas moderne historie."

Economist

"En fantastisk og opprivende historie."

Financial Times

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødsmarkene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv