Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En av oss

norske frontkjempere i krig og fred

"... En av oss [vil] bli et nytt norsk standardverk om frontkjempernes motiver, innsats og overlevelse i krig og fred."

Tore Dyrhaug, Militærhistorie

Fra juni 1941 deltok unge norske gutter som frivillige i det tyske angrepet på Sovjetunionen. Krigserfaringene fra ulike frontavsnitt på Østfronten skulle merke mange av dem for livet.

I 50 dybdeintervjuer med tidligere frontkjempere - supplert med personlige beretninger, dagboknotater, feltbrev, kart og foto - samler forfatteren trådene i et sterkt og engasjerende dokument som gir spennende innfallsvinkler til en historie der mye fortsatt er skjult. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
Fra juni 1941 deltok unge norske gutter som frivillige i det tyske angrepet på Sovjetunionen. Krigserfaringene fra ulike frontavsnitt på Østfronten skulle merke mange av dem for livet.

I 50 dybdeintervjuer med tidligere frontkjempere - supplert med personlige beretninger, dagboknotater, feltbrev, kart og foto - samler forfatteren trådene i et sterkt og engasjerende dokument som gir spennende innfallsvinkler til en historie der mye fortsatt er skjult.

Hva fikk unge norske gutter til å verve seg til tysk krigstjeneste, og hvilke konsekvenser fikk valget? Dette er blant de spørsmålene forfatteren gir svar på, og som igjen leder til nye spørsmål: Hvem kjempet de egentlig for?En av oss formidler spennet mellom krigens grusomheter og trivialiteter, og skaper bredere forståelse for både enkeltskjebner og norske frontkjempere som gruppe.

Eboken utgis uten fotografier... En av oss [vil] bli et nytt norsk standardverk om frontkjempernes motiver, innsats og overlevelse i krig og fred." Tore Dyrhaug, Militærhistorie
"Sæther gir en oversiktelig og velskrevet innføring (...) i historien til de norske soldatene som sverget troskap til verdenshistoriens mest forhatte mann." Ivo de Figueiredo, Aftenposten
"Vegard Sæther treffer en innertier med sin tittel En av oss og ved allerede i forordet å trekke sterke sammenlikninger med forholdene i dag. (...) det kastes lys over noe som vi ikke vil vite noe om og at det trekkes sterke paraleller inn i vår egen tid. Derfor: Les den!"Kjell Moe, Kulturspeilet
"Sæthers bok er grundig og godt dokumentert ... Det er viktig lesning" Jens Vetland, Fædrelandsvennen

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202420123
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"... En av oss [vil] bli et nytt norsk standardverk om frontkjempernes motiver, innsats og overlevelse i krig og fred."

Tore Dyrhaug, Militærhistorie

"Vegard Sæther treffer en innertier med sin tittel En av oss og ved allerede i forordet å trekke sterke sammenlikninger med forholdene i dag. (...) det kastes lys over noe som vi ikke vil vite noe om og at det trekkes sterke paraleller inn i vår egen tid. Derfor: Les den!"

Kjell Moe, Kulturspeilet

"Sæther gir en oversiktelig og velskrevet innføring (...) i historien til de norske soldatene som sverget troskap til verdenshistoriens mest forhatte mann."

Ivo de Figueiredo, Aftenposten

"Sæthers bok er grundig og godt dokumentert ... Det er viktig lesning"

Jens Vetland, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En av oss:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv