En sjøens helt

[3] : Gullgutten : roman

Serie: En sjøens helt 3

«Dra te sjøs for en forteller! Med romanverket «En sjøens helt» skriver Jon Michelet seg inn som den store kronikøren av norsk krigshistorie.»

, Adresseavisen Terningkast 6

Jon Michelet har fått fantastiske kritikker for de to første bindene i romaneposet En sjøens helt. Mottakelsen også av dette tredje bindet, Gullgutten, er en ren yatzy av terninger!Gullgutten er bind 3 av Jon Michelets bredt anlagte romanverk En sjøens helt. Les mer

Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Om boka

Jon Michelet har fått fantastiske kritikker for de to første bindene i romaneposet En sjøens helt. Mottakelsen også av dette tredje bindet, Gullgutten, er en ren yatzy av terninger!Gullgutten er bind 3 av Jon Michelets bredt anlagte romanverk En sjøens helt. Bind 1 og 2, Skogsmatrosen og Skytteren, har tronet øverst på bestselgerlistene og er utgitt med et samlet opplag på over 300 000. Med romaneposet En sjøens helt er Jon Michelet i ferd med å gi krigsseilerne et minnesmerke som vil leve i generasjoner framover."Jon Michelet skriver med et trykk og en fart som tankskipet på 10 000 tonn som Halvor seiler på. Fortsatt med inngående kunnskap om sjømannskap, sjømannsspråk, sjargong og fyllerør og mennesker som spiller ut sine beste og mest håpløse sider. (...) . I partier er boken en lesefest, der Michelet krydrer elegant med små historier … Forventningspresset på bok tre i romaneposet «En sjøens helt» må ha vært formidabelt, men Jon Michelet innfrir."
Guri Hjeltnes, VGI mars 1941 ligger 16 000-tonneren M/T Iberia i dokk utenfor Liverpool etter en minesprengning. Nittenåringen Halvor Skramstad har seilt med Iberia etter at den forrige båten hans, M/S Tomar, ble torpedert ved Island høsten 1940. Da Iberia er reparert og har stukket til sjøs igjen, må Halvor i hui og hast mønstre av. Han får ny hyre på M/T Vivian, en 10 000-tonner som frakter olje til Storbritannia. Om bord på Vivian holder kaptein Coldeweyn sin harde hånd over skute og mannskap. Halvor lengter tilbake til folkene på Iberia, han lengter hjem til Østerdalen, og ikke minst lengter han etter Muriel Shannon, som venter på ham i England.


Med Hitlers angrep på Sovjetunionen og japanernes angrep på Pearl Harbor tar krigen en dramatisk vending. Stadig flere havområder blir minelagt av tyskerne, noen av verdens mektigste slagskip senkes på begge sider, og for den som frakter brennstoff på krigens hav, er konvoifarten uutholdelig nerveslitende."Ny fulltreffer fra Michelet … Det er blandingen av faktabasert, dokumentarisk stoff spritet opp med Jon Michelets fortellerdriv og tydelige glede over å køle på med rå dialoger fra sjølivets tette, maskuline verden, som gjør også denne romanen til stor og innsiktsfull historiefortelling. Det hele likevel formidlet med varme og omtanke og mye svart humor."
Turid Larsen, Dagsavisen"Dra te sjøs for en forteller! Med romanverket «En sjøens helt» skriver Jon Michelet seg inn som den store kronikøren av norsk krigshistorie ... Med stødig fortellergrep holder Michelet på leserens oppmerksomhet gjennom bokens seks hundre sider."

Fartein Horgar, Adresseavisen

Fakta