Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En sjøens helt

Skogsmatrosen : roman

Denne store norske sjøromanen er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet, skrevet med kraft og autoritet, humor og varme av en sjøens mann, Jon Michelet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-

18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip og med stadig tyngre bører på sine unge skuldre.

Hatten av for Jon Michelet ... et imponerende og ambisiøst maritimt epos.
Guri Hjeltnes, VG

Med En sjøens helt har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Dette er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Jon Michelet skriver med kraft og autoritet, humor og varme om et emne som fortjener stor oppmerksomhet.

Gjennomført, stilsikker fortellerevne, basert på omfattende, personlig innsikt i sjømannslivet om bord og på land. ... Verd sin vekt i gull.
Aftenposten

Romanen utkommer i to bind. Første bind, med undertittelen Skogsmatrosen, utkommer høsten 2012. Andre bind vil få undertittelen Skytteren og utkommer høsten 2013.

Endelig, etter 70 år, har vi fått den første store romanen om de norske krigsseilerne ... Michelet er en dreven forteller. Han klarer å skape spenning og forventning, og samtidig gi oss en viktig og vesentlig bit norgeshistorie.
Turid Larsen, Dagsavisen

Medlemsvurdering:
Forfatteren gir en god skildring av norske sjøfolk i den vanskelige tiden like før 2. Verdenskrig og inn i overgangen til det å bli krigsseiler. Det gjør han med humor og ramsalt godt språk. En fornøyelse å lese.

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
796
ISBN
9788249509171
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
22 x 15 cm
Nr
8021295
Serie
En sjøens helt 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Ø
Øystein – 14.11.2020

– Skogmatrosen

A
Andreas K – 20.11.2016

– En sjøens helt skogsmatrosen : roman

J
Jarle Aas – 29.01.2016

– Forfatteren gir en god skildring av norske sjøfolk i den vanskelige tiden like før 2. Verdenskrig og inn i overgangen til det å bli krigsseiler. Det gjør han med humor og ramsalt godt språk. En fornøyelse å lese.

K
Kon9 – 21.11.2015

– Dette er en spennende og godt skrevet bok, en fin hovudperson som man virkelig får et godt forhold til. Boka kan være litt tung og treg til tider men den bygger likevell opp til mye spenning. Liker denne og oppfølgerene meget godt!

M
Me – 10.11.2015

– Boka var dessverre en stor skuffelse, kjedelig, og kjedelig skrevet. Sikkert interessant som historisk dokumentar, men som roman duger den ikke for meg 😴 Jeg ga den opp.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En sjøens helt:

Kaputt
Ny!

Kaputt

Curzio Malaparte
Paperback 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv