Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frontsøstre

norske kvinner under hakekorset

«Det er både noe naivt og heltemodig over disse kvinnene med deres tap. Det er blitt en interessant bok, også om de dilemmaene landsvikoppgjøret førte med seg.»

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 194,-
Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
229
ISBN
9788202527716
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Det er både noe naivt og heltemodig over disse kvinnene med deres tap. Det er blitt en interessant bok, også om de dilemmaene landsvikoppgjøret førte med seg.»

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

«En grundig bok om de norske frontsøstrene, skrevet av en forfatter som ikke bare er en iherdig arkivjeger, men også en god forteller.»

Per Eivind Hem, Morgenbladet

«[...] imponerende mye interessant stoff og billedmateriale, stadig nye detaljer om hvordan hverdagen forløp. [...] Sæthers bok er [...] pedagogisk i anslaget og fortellergrepet.»

Dagbladet

«Når forfatteren har mulighet for å gjøre et historisk dypdykk har det sammenheng med at Riksarkivet friga klausulerte dokumenter i år, kilder som blant annet forteller om over 400 kvinner som ble dømt for landssvik etter krigen. Boken er todelt. Den gir temaet ansikt gjennom kvinners egen beretning. I tillegg trekkes de historiske linjer fra 1930-tallet i Nazi-Tyskland til det norske rettsoppgjøre etter krigen.»

Trond Blikø, Trønderavisa

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frontsøstre:

Hagelin

Nina Drolsum Kroglund
Innbundet 
362,- 398,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sulten
299,-

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
299,- 549,-
 

Polen

Ingrid Brekke
Paperback 
163,- 179,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv