Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gjerningsmenn

hvordan helt vanlige mennesker blir massemordere

Mye er skrevet om holocaust og andre verdenskrig. Men det kanskje aller viktigste spørsmålet har fortsatt ikke blitt besvart: Hvordan kunne helt «vanlige menn» ? familiefedre, funksjonærer og harmløse gjennomsnittsmennesker ? plutselig bli til massemordere og brutale torturister? I Gjerningsmenn gir en av verdens fremste sosialpsykologer, tyskeren Harald Welzer, oss et nytt og urovekkende svar på dette spørsmålet, bygd på materiale både fra andre verdenskrig og våre dagers kriger. Les mer

149,-
E-bok
Ikke i salg
Mye er skrevet om holocaust og andre verdenskrig. Men det kanskje aller viktigste spørsmålet har fortsatt ikke blitt besvart: Hvordan kunne helt «vanlige menn» ? familiefedre, funksjonærer og harmløse gjennomsnittsmennesker ? plutselig bli til massemordere og brutale torturister? I Gjerningsmenn gir en av verdens fremste sosialpsykologer, tyskeren Harald Welzer, oss et nytt og urovekkende svar på dette spørsmålet, bygd på materiale både fra andre verdenskrig og våre dagers kriger.
I Gjerningsmenn konsentrerer Welzer seg om den tyske politibataljon 45, som tjenestegjorde på østfronten under andre verdenskrig. Den besto av menn som gjennomgående var eldre, høyere utdannet og bedre sosialt ansett enn tyske soldater ellers. Likevel framsto politibataljon 45 som noen av de mest villige morderne i hele det tyske krigsmaskineriet, og de deltok aktivt i noen av østfrontens verste grusomheter. Hvordan kunne dette skje? Svaret vi får i Gjerningsmenn, er like skremmende som det er innsiktsfullt.

Detaljer

Forlag
Press
Språk
Bokmål
ISBN
9788275476515
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Täter : wie aus ganz normalen Menschen Massenmörder werden

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gjerningsmenn:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv