Aslak Nore: Havets kirkegård
Havets kirkegård - Aslak Nore

Havets kirkegård

roman

« Aslak Nore (43) har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side. »

, VG Terningkast 6

Hva skjedde da hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» forsvant i dypet i 1940? Og hva skjuler det forsvunne manuskriptet Havets kirkegård? Aslak Nore er på sporet i sin nye roman.

Les mer
Anmelderfavoritt
Bøkene folk snakker om
Familiedrama
Kvinnelig hovedperson
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 364,-

Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 364,-

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Nore på sporet

Et gammelt familiedynasti, et forsvunnet manuskript og tråder tilbake til krigen. Aslak Nore er på sporet av noe stort i Havets kirkegård.

Et dramatisk forlis i 1940 kunne ha utslettet hele familien, men da hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» går ned utenfor Bodø, greier Vera Lind å redde seg selv og sønnen Olav, mens ektemannen hennes forsvinner i dypet med flere hundre andre passasjerer.

Livet etter forliset
I årene som har gått, har Vera virket som forfatter, mens Olav har stått for utviklingen og driften av familiekonsernet SAGA. Men når det nærmer seg 75-årsdagen for markeringen av forliset og Vera Lind helt uventet velger å avslutte livet sitt, begynner fortidens hemmeligheter å innhente de mektige arvingene ...

For hvem skal arve det hele? Veras testamente kunne ha gitt svar, men det er forsvunnet.

Arven
Nå kommer også den andre delen av familien på banen. Mens Olav og hans tre barn har stått for forvaltningen av virksomheten fra eiendommen Rederhaugen i Oslo, finnes det også en forgrening til Bergen, der etterkommerne etter Olavs halvbror står klar for å få sin del av arveoppgjøret. For hvem skal arve det hele? Veras testamente kunne ha gitt svar, men det er forsvunnet. Samtidig leter Veras barnebarn Sasha etter et manus etter bestemoren som hun håper kan kaste lys over det overraskende selvmordet og konfliktene i familien.

«Herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side.»

Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

Tung tid
Sasha finner ut at bestemoren hadde flere opphold på psykiatrisk sykehus. Hva var det som tynget bestemoren sånn? Sasha begynner å undersøke nærmere om farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen? Også vi som lesere blir dratt inn i hendelser 75 år tilbake i tid, og skjønner etter hvert at det ikke er uten grunn manuset ble sett på som kontroversielt og stoppet fra utgivelse. Når Veras upubliserte manus kommer for en dag, får også vi lese det. Tittelen på manuset? Jo nettopp, Havets kirkegård.

Storslått fortelling
Havets kirkegård er en storslått roman om et norsk familiedynasti, krigshemmeligheter og maktkamp i dødens kjølvann når sannhet står mot familielojalitet og konsekvensene kan bli så store at de kan føre til hele familiens undergang. Havets kirkegård er også en stor fortelling med den fargerike og dramatiske kystkulturen vår som bakteppe: hurtigruta, krigen og skipsforlis – og selv  om hovedpersonene er styrtrike og mektige, stammer de som nesten alle oss nordmenn fra enkle kår. De har bare fått det litt lenger på avstand enn de fleste av oss andre.

«Fortjener et stort publikum. God roman om en families vekst og fall, og de hemmelighetene som ofte ligger begravet i fortiden.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen, terningkast 5

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 485
ISBN: 9788203268687
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8189692
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Aslak Nore har etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet. Den kritikerroste thrilleren En norsk spion (2012) var Nores første roman om Peter Wessel, og den har fått sin oppfølger i Oslo Noir (2014). I 2017 kom spionthrilleren Ulvefellen, som han høstet stor anerkjennelse for blant norske kritikere.

« Aslak Nore (43) har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side. »

, VG Terningkast 6

« Fortjener et stort publikum. God roman om en families vekst og fall, og de hemmelighetene som ofte ligger begravet i fortiden. »

, Adresseavisen Terningkast 5

« En fiffig komponert og leseverdig krim. »

, Aftenposten

« Makt og bedrag, lag på lag. Aslak Nores Havets kirkegård er først og fremst blitt en spenningsroman betegnelsen verdig. »

, nrk.no