Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Havets kirkegård

roman

« Aslak Nore (43) har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side. »

Sindre Hovdenakk, VG

Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 179,-
Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Forfatterskapet fikk en brå slutt da hun forsøkte å fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen under krigen. Hun ble tvunget til taushet. Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

Havets kirkegård er en storslått roman om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølvann. Det er en romantisk og tragisk reise langs norskekysten i både fortid og nåtid, og en fortelling der sannhet står mot familielojalitet, med konsekvenser så store at de kan føre til familiens undergang.

«Heidundrende underholdning skrevet med stort litterært overskudd.» Sindre Hovdenakk, VG, Årets tre beste bøker

«Aslak Nore (43) har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side. Ta en enorm formue, en rystende familiehemmelighet, politisk renkespill og sterke viljer i klinsj. Legg til uskikkede arvinger, norske spesialsoldater og en dæsj løkkeskriftroman. Resultatet: Et overflødighetshorn av en krimbok, som selv ikke den mest kritiske leser kan unngå å la seg underholde av.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 6)

«... du verden for en penn. En drivende god spenningsroman.» Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen (Terningkast 6)

«Fortjener et stort publikum. God roman om en families vekst og fall, og de hemmelighetene som ofte ligger begravet i fortiden.» Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen (Terningkast 5)

«En fiffig komponert og leseverdig krim. ... både spennende og akkurat passe lettlest. Aslak Nores fjerde spenningsroman plasserer seg midt i selve hjertet av norsk krimlitteratur.» Preben Jordal, Aftenposten

«Makt og bedrag, lag på lag. Aslak Nores Havets kirkegård er først og fremst blitt en spenningsroman betegnelsen verdig.» Leif Ekle, NRK

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203268670
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Familien Falck 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

« Aslak Nore (43) har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side. »

Sindre Hovdenakk, VG

« Fortjener et stort publikum. God roman om en families vekst og fall, og de hemmelighetene som ofte ligger begravet i fortiden. »

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

« En fiffig komponert og leseverdig krim. »

Preben Jordal, Aftenposten

« Makt og bedrag, lag på lag. Aslak Nores Havets kirkegård er først og fremst blitt en spenningsroman betegnelsen verdig. »

Leif Ekle, nrk.no

Kunders vurdering

T
Torgeir Lømo – 17.10.2023

– Velskrevet, medrivende i lange partier. Mange baller i lufta er imidlertid en krevende øvelse for sammenheng og "tråden" i historien. Datt ut periodisk, men gjenfant interessen når jeg tok den fatt igjen.

E
Elin Ingeborg Gjestang – 05.03.2023

– Havets kirkegård

K
Kari – 15.09.2022

– Jeg likte boka godt, kanskje litt brå, ikke helt avsluttende slutt.

B
Berit Svarva – 01.09.2022

– Bra bok

G
Gunn Nøstdal – 24.08.2022

– Fiffig, fengende historie med rot i krigstiden.

A
Anne E. – 22.08.2022

– Havets Kirkegård

A
Anne E. – 22.08.2022

– Havets Kirkegård

B
Bjørn Hoenvoll – 06.08.2022

– Jeg er nok ikke så begeistret som de fleste anmelderne. Her ble det for mange historier og tråder å forholde seg til. Likevel er den vel verd å lese.

S
Sidsel Frøkedal – 17.07.2022

– Havets kirkegård

H
Hallfrid Aarstein – 09.02.2022

– Ikke helt slik jeg liker ei god bok. Historien ble litt for innviklet med hopping fra det ene miljøet til det andre. Og ingen avklart slutt.

G
Grete Remmen – 09.02.2022

– Veldig bra

M
Morten – 09.02.2022

– Spennende bok

L
Lynn Lønsetteig – 08.02.2022

– Havets kirkegård

S
Signe – 08.02.2022

– Spennende

I
IDA Kastås Svendsen – 11.01.2022

– Spennende fra første side🤩

S
Sinistra – 08.12.2021

– Ryddig skrevet, men langt i fra så enestående som enkelte anmeldere vil ha det til.

A
Arve-otto Fredriksen – 17.11.2021

– havets kirkegård

Oppdag mer

Bøker som ligner på Havets kirkegård:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv