Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hvitt hav

roman

«Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet. Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Roy Jacobsen behersker det korte formatet. En fryd for sjel og hjerte.»

VG

Hvitt hav er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige. Denne gangen spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie. Les mer

379,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 379,-

"... huset var blitt mindre, dørene lavere, vinduene smalere; lukta av mennesker hadde sittet som maling i disse veggene, nå bare som duften av tung, våt jord; hun dro fingertuppen gjennom doggperlene og satte seg på foreldrenes seng, der moren hadde dødd. La Lars ta over Barrøy, var det siste hun sa. - Og reis, du er ung og klok, vend havet ryggen, lær av meg ... Ingrid sa nei.

Året er 1944. Ingrid har vendt tilbake til sin barndoms øy, og tror hun er alene. Hun setter garn og ruster seg for vinteren. Hun klyver over gjerdene som da hun var barn. Men hun er ikke noe barn. Og på uventet vis får hun oppleve kjærligheten gjennom noen intense vinteruker.

Hvitt hav er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige. Denne gangen spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie.

 

Medlemsvurdering:
Den flyktige fortellerstilen fascinerer meg så til de grader. Jeg ER på det kjøkkenet, kjenner luktene og ler av kommentarene som er helt autentiske. Samtidig får jeg frysninger av de nydelige bildene språket maler frem. Dette er kunst.

Hege

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202493608
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
14 x 14 cm
Nr
8079617
Serie
Barrøy 2

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet. Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Roy Jacobsen behersker det korte formatet. En fryd for sjel og hjerte.»

Guri Hjeltnes, VG

«Roy Jacobsens roman skaper handling uten de store fakter og effekter. De usagte dramaer ligger i mange av ytringenes undertekst. Gjennom antydningens kunst trekkes leseren hele tiden inn i bokas underliggende spenning som skapes i samspillet og replikkskiftet mellom romanens aktører. Knapt noen annen norsk samtidsforfatter evner som ham å leve opp til den hemingwayske devisen: «Showing, not telling» gjennom et språk som bærer preg av sagaens korthogde stil. Det er mesterlig.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Roy Jacobsen står igjen fram som en storartet forteller av det ujålete, medrivende slaget.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Om denne boka er det ikke annet å si at den er fantastisk. Gripende. Det skyldes minst historien i romanen, og mest selve måten Roy Jacobsen har fortalt den på. Han har en fantastisk historie å fortelle, ja, men den kunne lett ha blitt noe graps av sentimentalitet i en annen forfatters hender. Hos Jacobsen er den blitt til stor, stor kunst.»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Etter «Hvitt hav» fortoner de to romanene fra øya på Helgelandskysten vel så mye som en jacobsensk variant av Olav Duuns «Juvikfolket», som et forspill til «Seierherrene». Etter andre roman om Ingrid og hennes opplevelser under 2. verdenskrig, vil nok mange lesere håpe på flere romaner om henne og barrøyfolket.»

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«Roy Jacobsen er en virkelig forteller; med evnen til å gi leseren oversikt og detaljer i samme bilde - uten å miste perspektivet. [...] I «Hvitt hav» er livet skildret både vakkert og brutalt.»

Anne Schäffer, Bergens Tidende

Kunders vurdering

H
Hege – 22.04.2021

– Den flyktige fortellerstilen fascinerer meg så til de grader. Jeg ER på det kjøkkenet, kjenner luktene og ler av kommentarene som er helt autentiske. Samtidig får jeg frysninger av de nydelige bildene språket maler frem. Dette er kunst.

G
Gjermund Almaas Granittvegen 17 2270 Flisa – 10.03.2021

– Begeistret over så fine koppene er. Nydelig design! Interessant å lese boka av Roy Jakobsen om livet på nordlandskysten under og etter krigen - som født underkrigen. Fin måte å skildre livet blant mennesker i en en vanskelig livssituasjon! Har også lest boka som kom etter.

B
Berit Marie Frydenlund – 05.03.2020

– Jeg leste «De usynlige» ved en tilfeldighet. Fantastisk leseopplevelse, og jeg hadde fått med meg at det var en oppfølger som het «Riegels Øyne». Da jeg hentet den, ble jeg klar over Hvitt Hav og måtte ha den også. Super leseopplevelse igjen.

K
Kari – 22.08.2019

– Meget bra.

M
Margaret Seim – 08.03.2018

– Hvitt hav

A
ATh – 10.10.2017

– skuffende liten leseropplevelse. Kjedelig, fenger ikke, forfatteren holder igjen den gode fortellingen.

A
Anne Th. – 10.10.2017

– Oppfølgeren til De usynlige skuffer. Heldigvis en tynn bok, ellers hadde jeg ikke lest den ferdig. Språket er som vanlig godt, men handlingen er tam og forfatteren griper ikke tak i leseren. Det er noe med historien som virker overfladisk.

G
Gunvor Kristensen – 29.11.2016

– Kjempe god oppfølger til første boka; de usynlige

T
Tove – 13.07.2016

– Ikke lest den enda, men er sikker på at den blir bra :-)

Å
Åse Mariann Gjerde – 31.01.2016

– Kjøpte denne i gave til et familiemedlem til jul. Jeg leser De usynlige, og gleder meg til å låne denne oppfølgeren :-)

M
Marianne Viktoria Løken – 27.01.2016

– Roy Jacobsen skuffer aldri. Veldig bra.

R
Ragnar Åsland – 27.01.2016

– Jeg har ikke lest boka selv. Den er gitt i julegave til min kone, Inger-Lise Haugen Åsland som syntes boka tok seg opp etter en noe treg start, innledning. I alt mener hun det er en god bok.

b
bjoermo3@online.no – 26.01.2016

– Hvitt hav

B
Berit Konstanse Skogland – 14.01.2016

– Noe av det beste jeg har lest, fantastisk begge bøkene.

J
Jan W Holst – 13.01.2016

– Springende, rotete, vanskelig å få tak på fortellingen, men spennende og uforutsigbar

K
Kirsti Hammer – 05.11.2015

– Hvitt hav av Roy Jacobsen er en knallbra oppfølger til De usynlige. Har allerede hørt den da jeg jobber i klargjøringen på et bibliotek, men beholdes ellers som hovedbok fra lydbokklubben for å bli julepresang til en venninne.

A
Astrid – 29.10.2015

– Bra historie men litt forutsigbar. Hans naturskildringer er fantastiske.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvitt hav:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv