Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kort opphold på veien fra Auschwitz

I denne helt spesielle boken forteller den svenske forfatteren og journalisten Göran Rosenberg historien om sine foreldre, om hvordan de kom til Sverige fra Polen etter andre verdenskrig, som overlevende etter nazistenes utryddelsesleire. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 322,-
I denne helt spesielle boken forteller den svenske forfatteren og journalisten Göran Rosenberg historien om sine foreldre, om hvordan de kom til Sverige fra Polen etter andre verdenskrig, som overlevende etter nazistenes utryddelsesleire. Om hvordan de forsøkte å skape seg et nytt liv, om faren, som aldri klarte å kvitte seg med sine indre demoner, og som tok sitt eget liv mens barna ennå var små. Göran Rosenberg er en kunnskapsrik og engasjerende forfatter, som evner å løfte et personlig stoff opp på et allment nivå, i en fortelling som reflekterer over både de store og små sammenhenger våre live skapes gjennom.

Medlemsvurdering:
Alle vet hvordan man kom til Auschwitz, skriver forfatteren Göran Rosenberg i denne boka, dette er et forsøk på å dokumentere veien fra Auschwitz til livet etterpå. Det skal vise seg ikke å være så enkelt, verken å skape seg en ny tilværelse i Sverige eller å dokumentere farens reise, en reise som ikke er fullført idet han ankommer Sverige, men som varer livet ut. Hvordan strever faren med å etablere seg på nytt? Hvor gikk Veien (med stor forbokstav) ut av Auschwitz, hvordan artet Oppholdet den første tida i det nye landet seg, hva er Prosjektet og hvordan knytter foreldrene seg til Stedet? Hvordan lever man videre i et nytt språk og en ny kultur med få andre man kan identifisere seg med, når gamlelandet er forandret til det ugjenkjennelige og er umulig å vende tilbake til? Skyggene følger faren resten av livet. Södertälje i Sverige blir med forfatterens ord: "For meg et sted med alle horisonter åpne. For deg et sted med alle horisonter stengt. For deg et kort opphold på veien fra Auschwitz." Et uhyre sterkt farsportrett, plettfritt oversatt av Håvard Syvertsen.

Harald K

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
286
ISBN
9788275475327
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz
Format
22 x 15 cm
Priser
Augustprisen. Skjønnlitteratur 2012

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Harald K – 01.09.2020

– Alle vet hvordan man kom til Auschwitz, skriver forfatteren Göran Rosenberg i denne boka, dette er et forsøk på å dokumentere veien fra Auschwitz til livet etterpå. Det skal vise seg ikke å være så enkelt, verken å skape seg en ny tilværelse i Sverige eller å dokumentere farens reise, en reise som ikke er fullført idet han ankommer Sverige, men som varer livet ut. Hvordan strever faren med å etablere seg på nytt? Hvor gikk Veien (med stor forbokstav) ut av Auschwitz, hvordan artet Oppholdet den første tida i det nye landet seg, hva er Prosjektet og hvordan knytter foreldrene seg til Stedet? Hvordan lever man videre i et nytt språk og en ny kultur med få andre man kan identifisere seg med, når gamlelandet er forandret til det ugjenkjennelige og er umulig å vende tilbake til? Skyggene følger faren resten av livet. Södertälje i Sverige blir med forfatterens ord: "For meg et sted med alle horisonter åpne. For deg et sted med alle horisonter stengt. For deg et kort opphold på veien fra Auschwitz." Et uhyre sterkt farsportrett, plettfritt oversatt av Håvard Syvertsen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kort opphold på veien fra Auschwitz:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Lucy

Jamaica Kincaid
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv